Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επανεκκίνηση σιδηρόδρομου: Ξεκινάει την Τετάρτη -Όλο το πλαίσιο λειτουργίας και οι δικλίδες ασφαλείας

 Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη και των φορέων που εμπλέκο...



 Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη και των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσης, όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο λειτουργός του δικτύου, δηλαδή η Hellenic Train.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που διεκόπη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει επανεκκίνηση με όρους απόλυτης ασφάλειας.

Ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές -Σε πλήρη ανάπτυξη πριν το Πάσχα

Την επόμενη Τετάρτη λοιπόν εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για τη λειτουργία των τρένων και ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη σε περίπου είκοσι πέντε μέρες, πριν από το Πάσχα.

Πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας

«Θα ήθελα να επισημάνω, ιδιαίτερα, ότι έδωσα οδηγίες, με τον υφυπουργό, για συγκεκριμένα θέματα, τα οποία αφορούν την ασφάλεια, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, όπως είναι, επίσης, η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως «ήδη υπάρχει ένα εγκεκριμένο σχέδιο για τη διαχείριση κρίσεων από τον Δεκέμβριο του 2020 στους σιδηροδρόμους, το οποίο έχει προκύψει μετά από διαβούλευση με τους φορείς και με τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, κι αυτό θα πρέπει να τηρηθεί με απόλυτο σεβασμό».

Μία μόνο αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων

Στο πλαίσιο ασφαλείας εντάσσεται πλέον και η κίνηση των τρένων στις σήραγγες, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερη έμφαση ζήτησα στο ζήτημα της ασφάλειας των σηράγγων. Ειδικά για τις σήραγγες, πέρα από την αναγκαία αναβάθμιση η οποία θα πρέπει να υπάρξει, έχουμε στα πολύ άμεσα σχέδια και την αναβάθμιση της επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες. Επιπλέον, για το διάστημα έως ότου εγκατασταθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση, θα υπάρχει, σε κάθε περίπτωση, μόνο μία αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η κίνηση στις σήραγγες, καθώς και κάθε άλλο μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας».

Το πλαίσιο για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

Η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου ξεκινάει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου με ενισχυμένους κανόνες ασφαλείας. Σημειώνεται, όμως, ότι μετά το δυστύχημα των Τεμπών η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το πλαίσιο για την επιστροφή των δρομολογίων των τρένων. Σε αυτό περιλαμβάνονται:

Υποχρεωτικώς δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Μείωση του μεταφορικού έργου (μείωση συρμών-δρομολογίων ή μείωση σταθμών).

Καλύτερος συντονισμός στο πλαίσιο των σημερινών τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Ταχεία ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης, μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τη γαλλική Alstom.

Ταχύτητες προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση του ΟΣΕ.

Μεγαλύτερες ποινές για όσους κλέβουν καλώδια και προκαλούν δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Μετά και τις σημερινές δηλώσεις Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης εντάσσονται:

Πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας

Κανόνες πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης

Μόνο μία αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.