Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκλογές στην Τουρκία: Χωρίς την Ακσενερ... Η αντιπολίτευση διαλέγει σήμερα τον αντίπαλο του Ερντογάν

    Η αιφνίδια αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ τάραξε τα νερά. Προκάλεσε ρήγμα στην «Συμμαχία των Έξι». Παρόλα αυτά οι εναπομείναντες πέντε ηγέ...

   



Η αιφνίδια αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ τάραξε τα νερά. Προκάλεσε ρήγμα στην «Συμμαχία των Έξι». Παρόλα αυτά οι εναπομείναντες πέντε ηγέτες της αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου τον κοινό υποψήφιο.

 Αυτόν που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Τι και αν η Ακσενέρ αντέδρασε στο ενδεχόμενο να κατέλθει κοινός υποψήφιος ο ηγέτης των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου; Αυτός φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει τον Ερντογαν. Μία κατά γενική ομολογία αδύναμη υποψηφιότητα. Ακόμα και στελέχη του κόμματός του την χαρακτηρίζουν «συνταγή ήττας» και «το πιο πολύτιμο δώρο προς τον Ερντογάν».

Ο επικεφαλής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το κόμμα του, αλλά σε επίπεδο εκλογικού σώματος δεν τραβάει…Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών. Είχε δηλώσει ότι «μία τέτοια κίνηση θα συνιστούσε εκλογικό πραξικόπημα» και ότι το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές και δεν επιτρέπει αναβολή χωρίς έγκριση της Βουλής και μάλιστα με ενισχυμένη πλειοψηφία και μόνον σε καιρό πολέμου. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε επίσης αποκαλέσει τον Ερντογάν «καταστροφή του αιώνα για την Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.