Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του ελεγκτή Γιάννη Τζοβάρα στην Στυλίδα

   Ο Γιάννης Τζοβάρας ήταν ο ελεγκτής στο μοιραίο Intercity 62 και σκοτώθηκε στα Τέμπη ακαριαία. Στην κηδεία του, στη Στυλίδα εκτυλίχθηκαν ...

  



Ο Γιάννης Τζοβάρας ήταν ο ελεγκτής στο μοιραίο Intercity 62 και σκοτώθηκε στα Τέμπη ακαριαία. Στην κηδεία του, στη Στυλίδα εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας…

Ο ελεγκτής της αμαξοστοιχίας Intercity Γιάννης Τζοβάρας ήταν ένα από τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Στη Στυλίδα έπεσε η αυλαία του δράματος, με τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια και η μητέρα του, να συγκλονίζει. Ο γιος της, ένας άνθρωπος γεμάτος όρεξη για ζωή σκοτώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Επειδή και εκείνος, τη «μαύρη» νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, βρισκόταν σε ένα από τα πρώτα βαγόνια, όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Βουβός ο θρήνος που απλώθηκε σε ολόκληρη τη Στυλίδα καθώς το απόγευμα τελέστηκε η κηδεία του 55χρονου Γιάννη Τζοβάρα που εργαζόταν ως ελεγκτής στο μοιραίο intercity 62. Κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει στο ατελείωτο «γιατί» της μάνας του και στην πληθώρα από τα αναπάντητα ερωτήματα των συγγενών του και των φίλων του, που παρά της αντίξοες καιρικές συνθήκες μιας και έβρεχε καταρρακτωδώς, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της Στυλίδας όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Τζοβάρα, ένα ζωντανό άνθρωπο που αγαπούσε τη δουλειά του, μα κυρίως ξεχώρισε για την προσφορά του συνολικότερα στην κοινωνία. Παράλληλα ξεχείλιζε ο θυμός για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, ζητώντας να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Εργαζόμενος στο intercity 62 ο Γιάννης Τζοβάρας ταυτοποιήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς μαζί με τους συναδέλφους του εργαζόμενους στην αμαξοστοιχία βρισκόταν στον ειδικό χώρο των εργαζομένων στα πρώτα βαγόνια.

Τα λόγια παρηγοριάς από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών που χοροστάτησε στην ακολουθία ήρθαν να καλύψουν το βουβό θρήνο αλλά και τον πόνο της μητέρας του που μέσα και έξω από το ναό είχε στα χείλη της ένα ατέλειωτο γιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.