Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τη λύση αυτής της πράξης ΒΙΝΤΕΟ

newmoneyΑυτό το κοινό μαθηματικό πρόβλημα έχει γίνει viral στην Ιαπωνία για ένα ενδιαφέρον λόγο. Χάρη σε μια έρευνα, φαίνεται ότι μόλις το ...





newmoneyΑυτό το κοινό μαθηματικό πρόβλημα έχει γίνει viral στην Ιαπωνία για ένα ενδιαφέρον λόγο. Χάρη σε μια έρευνα, φαίνεται ότι μόλις το 60% των Γιαπωνέζων μπορούσαν στην ηλικία των 20 και κάτι να βρουν τη σωστή απάντηση σε αυτή την απλή μαθηματική εξίσωση. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο τραγικό, αλλά το ποσοστό έχει πέσει από το 90% που ίσχυε τη δεκαετία του 1980.




Τι μπορεί να φταίει για αυτή την πτώση; Πιθανόν τα κομπιουτεράκια και η αυξανόμενη χρήση τους στην καθημερινότητα. Υπάρχουν σε κάθε συσκευή και κάθε μαθητής/φοιτητής βασίζεται πάνω τους για να βρει τη λύση για ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα, όπως αυτό. Ωστόσο, αν εισάγετε αυτά τα δεδομένα σε ένα κομπιουτεράκι με σειρά εμφάνισης, θα σας δώσει λανθασμένα αποτελέσματα.

Η εξίσωση είναι απλή αν γνωρίζετε τις προτεραιότητες των πράξεων, κάτι που μαθαίνουμε στο δημοτικό. Να λοιπόν μια μικρή υπενθύμιση των σχολικών μας μαθηματικών:

Προτεραιότητα μαθηματικών πράξεων:

1. Παρενθέσεις ( )
2. Δυνάμεις x^2
3. Πολλαπλασιασμός / Διαίρεση
4. Πρόσθεση / Αφαίρεση

Στην περίπτωση του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης ή της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ξεκινήστε από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Τώρα που γνωρίζετε τη σειρά των πράξεων, δείτε αν μπορείτε να λύσετε σωστά την εξίσωση και δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.