Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγάλη είδηση στην Τουρκία η διάθεση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες που προέρχονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τελικά, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση του AAVP...





«Η Ελλάδα συνεχίζει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες που προέρχονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τελικά, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση του AAVP-7A1 Amphibious Assault Vehicle αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από αίτημα της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα παραλάβει συνολικά 76 αμφίβια οχήματα εφόδου», τονίζεται από το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Περιλαμβονται 63 AAVP-7A1 στη διαμόρφωση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, εννιά AAVC-7A1 στη διαμόρφωση διοίκησης και τέσσερα οχήματα AAVR-7A1 στη διαμόρφωση διάσωσης. Επιπλέον, μαζί με τα οχήματα θα παραδοθούν 63 πολυβόλα των 12,7 mm και συστήματα θερμικής απεικόνισης», σημειώνεται.




Σχετικά με την πώληση, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωση: «Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στην αύξηση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδος στην Ευρώπη».

«Ο Ελληνικός Στρατός εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ και ο Τουρκικός Στρατός από την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Από την άλλη πλευρά, η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων ετοιμάζεται να παραλάβει φέτος τα τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα επίθεσης ZAHA που αναπτύχθηκαν με εθνικούς πόρους. Τα οχήματα που θα παραδοθούν θα χρησιμοποιηθούν στο TCG ANADOLU Amphibious Assault Ship», αναφέρουν οι Τούρκοι. geostratigika.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.