Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αύξηση κατά 50% στην επάνδρωση των πλοίων λόγω «Επιδόματος Στόλου»

  Το πρόβλημα επάνδρωσης των Πλοίων του Πολεμικού φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, αφού τα μηνύματα που καταφθάνουν στην ηγεσία τ...

 



Το πρόβλημα επάνδρωσης των Πλοίων του Πολεμικού φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, αφού τα μηνύματα που καταφθάνουν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θετικά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το «Επίδομα Ειδικών Αποστολών» έφερε άμεσα αποτελέσματα στην επάνδρωση των Πλοίων, με τα πρώτα μηνύματα που καταφθάνουν να κάνουν λόγο για αύξηση της επάνδρωσης κατά 50% με αυξητικές τάσεις.

Οι διευκρινίσεις του ΓΕΕΘΑ πριν από μερικές ημέρες που αφορά “το επίδομα την προσαύξηση του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών για τα πληρώματα του Στόλου” ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν ευχάριστους πονοκέφαλους στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), με πολλούς πλέον να επιθυμούν όχι μόνο να παρατείνουν τις αποστολές τους αλλά και να προχωρούν σε αλλαγές αποφάσεων.

Όπως επεσήμαναν στο enikos.gr γνώστες της κατάστασης, υπάρχουν περιπτώσεις που κυβερνήτες αιτούνται την παράταση της αποστολής και 10 ημέρες, κι αυτό γιατί το οικονομικό όφελος που προκύπτει είναι σημαντικό για την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις – και μάλιστα πολλές – που το προσωπικό των πλοίων θέλει να αλλάξει τις δηλώσεις επιθυμίας τοποθέτησης για να παραμείνει στα πλοία Συνήθως τέλη Ιανουαρίου μέχρι μέσα Φεβρουαρίου, όσοι δεν θέλουν την παραμονή τους στα Πλοία γι’ ακόμη μία χρονιά προχωρούν σε αντίστοιχες δηλώσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί σε αναπάντεχα μεγάλους αριθμούς – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές – τα στελέχη του ΠΝ να ζητούν αναίρεση υποβολής της επιθυμίας αποχώρησης, αφού τα ποσά που προκύπτουν μετά τις αποστολές κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Άλλο ένα σημαντικό όφελος που έχει προκύψει από το «Επίδομα Ειδικών Αποστολών» είναι ότι ακόμη και οι «κοντινές» αποστολές γίνονται πλέον ελκυστικές για το προσωπικό του ΠΝ. Ειδικές αποστολές όπως «Σκουπούν» ή «Επιτήρηση» που μέχρι πρότινος πραγματοποιούντο με χαμηλή επάνδρωση, φαίνεται να έχουν επιπλέον κόσμο κατά 50% με αυξητικές τάσεις.



Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό με παραδείγματα από το ΓΕΕΘΑ, τα ποσά που λαμβάνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού με το «Επίδομα Ειδικών Αποστολών» διαμορφώνονται ενδεικτικά ως εξής:Κελευστής που συμμετέχει σε Σκοπούν Φρεγάτας διάρκειας 15 ημερών θα λάβει 900,00 ευρώ αντί των 293,55 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 606,45 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σημαιοφόρος που συμμετέχει στην Επιτήρηση και Προστασία των νήσων του ανατολικού Αιγαίου για 30 ημέρες θα λάβει 1.800 ευρώ αντί των 587,10 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1.212,90 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση επίσης συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ανθυπασπιστής που συμμετέχει στις επιχειρήσεις IRINI και UNIFIL για 90 ημέρες εκ των οποίων 60 εν πλω, θα λάβει 9.000 ευρώ αντί των 5.622 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 3.378 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εκτός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ανθυποπλοίαρχος που συμμετέχει σε επιχείρηση Συνοδείας Δυνάμεων Αεροπλανοφόρων για 30 ημέρες εκ των οποίων οι 20 εκτός και οι 10 εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, θα λάβει 2.600 ευρώ αντί των 782,70 του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1817,30 ευρώ παραπάνω.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες Στρατιωτικές Πηγές, τα παραπάνω ποσά υπόκεινται σε νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε παρακράτηση Φ.Ε. ανάλογη με την κλίμακα εισοδήματος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.