Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη! Σαρανταδύο (42) οι νεκροί και φόβοι για 35 αγνοούμενους! Δεκάδες οι τραυματίες! Συνεχής ενημέρωση

  Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές εξαιτίας σοβαρού ατυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με επιβατική αμαξοστοιχία που συγκ...

 



Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές εξαιτίας σοβαρού ατυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε, κατά πληροφορίες, με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε.


Ωρα 18:55... Με τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 40 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φόβοι για ραγδαία αύξηση της «μαύρης» λίστας μεγαλώνουν… Κι αυτό γιατί τα στοιχεία «δείχνουν» 35 αγνοούμενους!

Πρόκειται για τις εκτιμήσεις από τα επιχειρησιακά κέντρα της Αστυνομίας και κυρίως της Πυροσβεστικής, με βάση τη σύγκριση των εισιτηρίων που κόπηκαν και εκείνους που έχουν ήδη βρεθεί μετά την τραγωδία.

35 άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά. Ούτε στη λίστα με τους επιζώντες αλλά ούτε στη λίστα με τους νεκρούς. Όλοι εύχονται οι εκτιμήσεις αυτές για τους 35 αγνοούμενους, να είναι ένα αριθμητικό λάθος, ένας κακός υπολογισμός και όχι άλλοι 35 άνθρωποι που η τύχη τους αγνοείται μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νταλίκα ψυγείο στη Λάρισα για να διατηρηθούν οι σοροί των νεκρών των Τεμπών μέχρι την ταυτοποίηση

Ώρα 12:12 μμ... Συνεχώς ανασύρουν νεκρούς τα διασωστικά συνεργεία. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 42, ενώ από την Πυροσβεστική εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 20-25 αγνοούμενοι, πιθανότατα εγκλωβισμένοι κατά από τα μοιραία βαγόνια...

Στους 38 έχουν φτάσει οι νεκροί κι ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν επικεντρώσει στα πρώτα πολτοποιημένο βαγόνια του τραγικού συρμού. Εκεί όπου υπάρχουν οι βασικοί φόβοι ότι βρίσκονται πολλοί εγκλωβισμένοι νεκροί.

500 Πυροσβέστες, διασώστες, αστυνομικοί, νοσηλευτές και στρατιωτικοί, δίνουν την μάχη στο πεδίο...

Ώρα 6:22πμ... Στους 32 οι νεκροί σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά μετά την επιχείρηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχουν συνθλιβεί από την σύγκρουση των δύο τρένων...


Ώρα 3:40 πμ... Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα. Λίγο νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν 16 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί που είναι δύσκολο να τους εντοπίσουν»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Αγωνιώδεις προσπάθειες καταγραφής των επιβατών που φθάνουν στον ΟΣΕ

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.


Με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών, μιλά στο onlarissa.gr

“Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….” λέει σοκαρισμένη.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» λέει άλλος επιβάτης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για κάποιους ο τραυματισμός είναι σοβαρός, ενώ κατά άλλες πηγές αναφέρθηκε και ένας ακρωτηριασμός γυναίκας.



Η 1η Στρατια και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.