Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έλληνες και Αμερικάνοι θα εκμεταλευτούν τις εκλογές για να κάνουν 12 ναυτικά μίλια! Για αυτό είναι ο 6ος στόλος στο Αιγαίο»

Πραγματικά θα ευχόμασταν να έχουν έστω και μικρά κομμάτια αλήθειας όσα ισχυρίζονται οι τούρκοι ότι μπορεί να συμβούν το επόμενο διάστημα και...




Πραγματικά θα ευχόμασταν να έχουν έστω και μικρά κομμάτια αλήθειας όσα ισχυρίζονται οι τούρκοι ότι μπορεί να συμβούν το επόμενο διάστημα και αφορούν το Αιγαίο. Βέβαια ο αντιαμερικανισμός και ο ανθελληνισμός "πουλάνε" στο τουρκικό εκλογικό σώμα και συνεχίζουν να πουλάνε και μετά το χέρι βοήθειας της Ελλάδος, αφού το μίσος είναι βαθύ και άσβεστος και χρειάζονται μόνο μερικές μέρες για να ξεχαστούν αγκαλιές και φιλοφρονήσεις λόγω σεισμών. 

Έτσι λοιπόν και πάλι βγαίνει στο προσκήνιο μέσα από ένα άρθρο που δεν το υπογράφουν όποιοι και όποιοι ότι η Ελλάδα με τις πλάτες των Αμερικάνων θα επεκτείνει σε 12 Ναυτικά Μίλια τω χωρικά της ύδατα, εν μέσω τουρκικών εκλογών...

Το εν λόγω άρθρο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την εκτίμησή μας, αφού συντάχθηκε από τον ειδικό σε θέματα αμυντικής στρατηγικής και ασφάλειας Yusuf Alabarda, τον απόστρατο Συνταγματάρχη Eray Güçlüer και τον απόστρατο ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Συνταγματάρχη Coşkun Başbuğ.

Aρχικά επισημαίνεται ότι το κράτος και το έθνος συνεχίζουν να επουλώνουν τις πληγές τους μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς στις περιοχές Pazarcık και Elbistan του Kahramanmaraş, ενώ το πρόγραμμα της εθνικής βιομηχανίας συνεχίζεται χωρίς επιβράδυνση. Στη συνέχεια γίνεται από τον Συνταγματάρχη Coşkun Başbuğμια, μια σύντομη αναφορά των δυνατοτήτων του TCG Anadolu το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ωστόσο δίνει και μια άλλη διάσταση, αυτή της ψυχολογικής επίδρασης του, πέραν από τις στρατιωτικές δυνατότητες του εν λόγω πλοίου, σε τυχόν απόπειρα επέκτασης των ΧΥ μας από 6νμ σε 12 νμ, κατόπιν προτροπής των ΗΠΑ, όπως αναφέρει:

«Από εδώ και πέρα, η Τουρκία θα δείχνει το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu σε απόσταση μέχρι τα 12 μίλια, σε κάθε αναφορά που θα γίνεται για την θαλάσσια επέκταση των ΧΥ της Ελλάδας. Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δηλαδή να επεκτείνει η Ελλάδα τα ΧΥ της στα 12 νμ , αλλά ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κρατήσουμε πολεμικά μας πλοία όπως το TCG Anadolu έτοιμα στο πεδίο".

Πού θα ενεργήσει το Anadolu;

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ περιμένουν τις εκλογές στην Τουρκία με απόλυτη προσοχή, ο Başbuğ τόνισε τη σημασία των γενικών εκλογών του 2023 στην Τουρκία:

«Είχα μοιραστεί προηγουμένως τις εντυπώσεις μου με το Haber 7 ότι αυτό το πλοίο θα μπορούσε να σταθμεύσει μέσα και γύρω από το νησί της Κρήτης ως την πρώτη του αποστολή. Αυτή τη στιγμή έχουν οριστεί ο αξιωματικός, ο υπαξιωματικός και ο κυβερνήτης του πλοίου που θα διοικούν το πλοίο.

Νομίζω ότι πιθανότατα θα είναι ένα πολεμικό πλοίο νηολογημένο στην εξαιρετικά κρίσιμη ναυτική μας βάση στο Μαρμαρίς. Η πρώτη θέση αποστολής θα μπορούσε επίσης να είναι η Κρήτη. Και η Αμερική και η Ελλάδα θα τρομοκρατηθούν. Το πρώτο καθήκον πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είμαι έτοιμος για κάθε παιχνίδι Αμερικής και Ελλάδας. Επομένως, αν και η Ελλάδα δεν το διαλαλεί αυτή τη στιγμή, ο λόγος που οι ΗΠΑ στέκονται εκεί, είναι λόγω των εκλογών. Περιμένουν τα αποτελέσματα… Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Για το λόγο αυτό, το τουρκικό έθνος πρέπει να γνωρίζει ότι η ψήφος που θα δώσει όταν πάει στην κάλπη στις εκλογές του 2023 είναι ψήφος ανεξαρτησίας . Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ως έθνος...»


Εμείς θα το ξαναπούμε... Μακάρι να είναι αλήθεια όσα ισχυρίζονται οι τούρκοι.... Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι, ο ανατροφοδοτούμενος (από την βάση στην κορυφή και από την κορυφή στην βάση) του αντιαμερικανισμού στην τουρκία, μόνο σε καλό μνπορεί να μας βγεί. Μην ξεχνάτε πως οι τούρκοι έχουν κι άλλο μέτωπο με τους Αμερικάνους στα Νοτιοανατολικά τους, εκεί που ο Αμερικανικός Στρατός εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους Κούρδους μαχητές, τους μοναδικούς που μάχονται πραγματικά έναντια στο Ισλαμικό Κράτος, που υποθάλπει η τουρκία!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.