Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία – Hurriyet: Ο Ερντογάν επιμένει για εκλογές στις 14 Μαΐου ενώ τον συμβουλεύουν να αλλάξει ημερομηνία

O σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ενδεχομένως να επηρεάσουν τον...





O σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ενδεχομένως να επηρεάσουν τον εκλογικό προγραμματισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος φαίνεται να επιμένει ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν την 14η Μαΐου, το επιτελείο του όμως δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη…

Μετά τον φονικό σεισμό, που στοίχισε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και τον αριθμό των αγνοουμένων ακόμα να παραμένει άγνωστος, το κλίμα στην Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος – σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet – στην τελευταία σύσκεψη που είχε με το επιτελείο του εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη διεξαγωγή εκλογών στις 14 Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά.

Το κομματικό επιτελείο του, ωστόσο, εξέφρασε – σύμφωνα πάντα με την Hurriyet – την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να πάνε πιο πίσω και να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου. Και ο προβληματισμός γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής μάχης τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τετάρτη (15.02.2023).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των εκλογικών καταλόγων, καθώς, με δεδομένο πως οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών στις σεισμογενείς περιοχές συνεχίζονται και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα πρέπει να εργαστεί για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες που ζουν εκεί.

Από την άλλη, σε περίπτωση που μεταφερθούν στις 18 Ιουνίου και με δεδομένο πως η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με περίοδο προσκυνήματος, περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, ενώ ακόμα και αν γίνει 2ος γύρος, μπορεί να πέσει μέσα στο θρησκευτικό φεστιβάλ των Μουσουλάνων, Eid al-Adha.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έγινε γνωστό πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση και με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τους αναπληρωτές προέδρους της ομάδας του κόμματος, ώστε να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

Με πληροφορίες από Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.