Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας: Είναι ώρα να σταματήσουμε να αγοράζουμε αμερικανικά όπλα-Δεν χρειαζόμαστε F-16-"

Ο Τσαγκρί Ερχάν, σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, έγραψε για πρώτη φορά στο Twitte...

Ο Τσαγκρί Ερχάν, σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, έγραψε για πρώτη φορά στο Twitter στις 20 Ιανουαρίου, ότι είναι καιρός η Τουρκία να κλείσει το βιβλίο για τα αμερικανικά όπλα στις προμήθειες της αμυντικής βιομηχανίας και ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πουλήσουν τα F-16 σε οποιονδήποτε θέλει

Όλοι παρατηρούμε ότι την Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα την έχει κατακλύσει ένα εντονότατο, άνευ προηγουμένου αντιδυτικό μένος, ενορχηστρωμένο και καθοδηγούμενο από τον ίδιο τον Ερντογάν, με τα εξαπτέρυγά του να ακολουθούν εκ του σύνεγγυς.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με αφορμή την μη πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και την εκδίωξη της χώρας του από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, έφτασε σε σημείο να απειλεί την Ουάσιγκτον , λέγοντας σε προεκλογική συγκέντρωση ότι θα υπάρξει τίμημα....

Ευθυγραμμισμένος απόλυτα με την γραμμή του φυσικού του προϊσταμένου ο σύμβουλος ασφαλείας του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν , Τσαγκρί Ερχάν , δηλώνει ότι "είναι ώρα να σταματήσουμε να αγοράζουμε αμερικανικά όπλα και μαχητικά αεροσκάφη", όπως αναφέρει σε άρθρο του Διεθνές ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκίας είπε ότι είναι καιρός η Τουρκία να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά όπλα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι υποχρεωμένη να αγοράσει αεροσκάφη F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε χρειάζεται.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα επιθετικών αεροσκαφών F-35 το 2021 επειδή η Άγκυρα είχε αγοράσει ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Αντίθετα, η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρό της ένα άλλο αεροσκάφος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-16 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου στόλου της F-16.

Ο Τσαγκρί Ερχάν, σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, έγραψε για πρώτη φορά στο Twitter στις 20 Ιανουαρίου ότι είναι καιρός η Τουρκία να κλείσει το βιβλίο για τα αμερικανικά όπλα στις προμήθειες της αμυντικής βιομηχανίας και ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πουλήσουν F-16 σε οποιονδήποτε θέλει.

Ο Ερχάν πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία ούτε υποχρεούται να αγοράσει ούτε χρειάζεται F-16, τα οποία ισχυρίστηκε ότι δεν συγκαταλέγονται στα 10 καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Ο Ερχάν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Altınbaş, το οποίο ανήκει σε επιχειρηματία κοντά στον Ερντογάν, έγραψε αργότερα ένα άρθρο σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα αδίκως εκδιώχθηκε από το πρόγραμμα των F-35. Υποστήριξε ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να αγοράσει τους πυραύλους S-400 αφού οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να τους πουλήσουν το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot. Είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να αγοράσει τα F-16 απλώς και μόνο επειδή δεν μπορεί να προμηθευτεί F-35.

Ο Ερχάν μοιράστηκε παρόμοιες σκέψεις κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο TVnet, ένα μέσο ενημέρωσης υπέρ του Ερντογάν, το Σάββατο.

«Δεν χρειαζόμαστε τα F-16 κανενός. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον στρατό μας που δεν το γνωρίζουν αυτό. Αυτό ονομάζεται στρατηγική συνήθεια. Το 1947, όταν τα αμερικανικά όπλα δόθηκαν ως μέρος του Δόγματος Τρούμαν, η αεροπορία μας δεν είχε απολύτως τίποτα. Υπήρχε μια σοβιετική απειλή και η Τουρκία τήρησε το δόγμα. Αυτό δημιούργησε μια εξάρτηση στη συνέχεια».

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν αεροσκάφη μη αμερικανικής κατασκευής στο απόθεμα της Τουρκίας, εκτός από μερικά μεταφορικά αεροσκάφη, ο Ερχάν είπε ότι αυτή ήταν μια περίεργη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Ερχάν, η ιδέα αγοράς πολεμικών αεροσκαφών από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στο παρελθόν δεν υλοποιήθηκε αφού ο τουρκικός στρατός την απέρριψε με την αιτιολογία ότι οι πιλότοι του είχαν λάβει εκπαίδευση F-16 και ότι θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να προσαρμοστούν σε άλλα μαχητικά. συστήματα αεροσκαφών.

Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να διαφοροποιήσει τους πόρους της στην αμυντική βιομηχανία και να δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια παραγωγή, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ στο παρελθόν είχαν επιβάλει τον όρο ότι τα επιθετικά ελικόπτερα που σχεδίαζαν να πουλήσουν στην Τουρκία δεν θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Τουρκία στα Νοτιοανατολικά της . Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να δωρίσουν αρκετές φρεγάτες στην Τουρκία παρά την υπόσχεσή τους να το κάνουν.

Ο Ερχάν πιστεύει ότι η υποψήφια για το ΝΑΤΟ Σουηδία απέχει πολύ από το να πείσει την Τουρκία να εγκρίνει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και ότι η πρόσφατη καύση Κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη δεν πρέπει να εξομαλυνθεί με τον ισχυρισμό ότι έγινε από έναν τρελό ή έναν εξτρεμιστή, προσθέτοντας ότι η Σουηδία είναι υπεύθυνη.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, είναι επίσης κατά της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ προς το παρόν. «Έχει εκπληρώσει η Φινλανδία τις δεσμεύσεις της, ώστε όταν λέμε «όχι» στη Σουηδία, να λέμε «ναι» σε αυτήν; Όταν κρατήσουν τον λόγο τους, τότε θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.