Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας προσγειώθηκε βαλλιστικός πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα

Συναγερμός στην Ιαπωνία, καθώς σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας ένας βαλλιστικός πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα προσγειώθηκε στην...



Συναγερμός στην Ιαπωνία, καθώς σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας ένας βαλλιστικός πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα προσγειώθηκε στην ΑΟΖ της χώρας.

H Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας. Η κίνηση από την Πιονγιάνγκ έρχεται εν όψει των επικείμενων κοινών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα. Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο «υποτιθέμενος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς» εκτοξεύτηκε από την περιοχή Sunan κοντά στην Πιονγκγιάνγκ. Το Sunan είναι η τοποθεσία του διεθνούς αεροδρομίου της Πιονγκγιάνγκ, όπου η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις πρόσφατες δοκιμές της.

Οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν αργότερα ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε σε ύδατα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας περισσότερο από μία ώρα μετά την εκτόξευση, υποδηλώνοντας ότι το όπλο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πυραύλους της Πιονγκγιάνγκ. Η εκτόξευση έγινε μια ημέρα αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας απείλησε να λάβει «άνευ προηγουμένου» ισχυρή δράση κατά της Νότιας Κορέας αφού ανακοίνωσε προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.