Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξανά εδώ... Επίσκεψη Αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας!

Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας με επικεφαλής τον Διευθυ...





Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας με επικεφαλής τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Γαλλικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Major General Eric PELTIER.



Η εν λόγω επίσκεψη αποσκοπούσε στην εξέταση των παραμέτρων της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – Γαλλίας και εντάσσεται στον 1o Κύκλο Συνομιλιών των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας», που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η γαλλική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής-Πολιτικής-Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα, καθώς και με Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ). Κατά τις Συνομιλίες έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα το 2022 και εξετάστηκαν νέες δράσεις στους τομείς των Επιχειρήσεων, του Διαστήματος, του Κυβερνοχώρου, των Ειδικών Επιχειρήσεων, των Στρατιωτικών Πληροφοριών, της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ όσο και μεταξύ των αντίστοιχων ΓΕ.

Επίσης η γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στην οποία ο Major General Eric PELTIER πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της 75 ης Εκπαιδευτικής Σειράς με θέμα τη «Νέα Γαλλική Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.