Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί βιάζονται οι Κινέζοι ν’ αγοράσουν ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας – Τι ψάχνουν Ινδοί και Ισραηλινοί

  Προ ημερών η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt είχε ένα άρθρο με τίτλο: «Γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν α...

 



Προ ημερών η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt είχε ένα άρθρο με τίτλο: «Γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα;». Σε αυτό αναφερόταν ότι μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω πανδημίας, η Air China ξεκινά και πάλι τις πτήσεις της προς την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι από το 2015 η κινεζική αγορά logistics COSCO ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά, τον δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό φορτοεκφόρτωσης στην Ευρώπη, ενώ οι Έλληνες πλοιοκτήτες ανήκουν στους καλύτερους πελάτες των ναυπηγείων της αχανούς χώρας.

 Υπάρχει όμως και ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο κυρίως οι Κινέζοι και ακολούθως οι Ινδοί, οι Τούρκοι, οι Ισραηλινοί οι Ουκρανοί, οι Λιβανέζοι και οι Ρώσοι ως επί το πλείστον αγοράζουν διαμερίσματα, γραφεία και οικόπεδα στην Ελλάδα και θα εντείνουν μάλιστα αυτές τις αγορές τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες: Για να αποκτήσουν την πολυπόθητη Golden Visa για διαμονή και δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας.

Το ευεργέτημα της Golden Visa

Η Ελλάδα παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες τρίτων χωρών να αποκτήσουν την Golden Visa αυτομάτως, εάν αγοράσουν ακίνητο στη χώρα μας αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Μέσω αυτής, οι μεγαλοεπενδυτές όμως θα μπορούν ακολούθως να δραστηριοποιηθούν και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε η Golden Visa αποτελεί το «διαβατήριο» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά π.χ. ο Κινέζος στην Ε.Ε. Να σημειωθεί πως η άδεια διαμονής έχει μόνιμο χαρακτήρα και διαρκεί εφ’ όρου ζωής, απλώς ο κάτοχός της είναι υποχρεωμένος να την ανανεώνει κάθε πέντε χρόνια.

Σε ποιες περιοχές αυξάνεται το όριο αγοράς ακινήτου από τις 250.000 ευρώ στις 500.000 ευρώ

Γιατί όμως βιάζονται τόσο πολύ να αγοράσουν ένα ακίνητο μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες; Γιατί στις περιοχές υψηλής δραστηριότητας, το όριο των 250.000 ευρώ για επένδυση σε ένα ακίνητο, θα ανέβει αυτομάτως στις 500.000 ευρώ. Ειδικότερα, διπλασιάζεται το ελάχιστο ποσό επένδυσης σε ακίνητη περιουσία για χορήγηση της Golden Visa στις περιφερειακές ενότητες Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών, και τον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης της Περιφέρειας Αττικής, τον δήμο Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου και Σαντορίνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές η ελάχιστη αξία της ακίνητης περιουσίας κατά τον χρόνο κτήσης της, καθώς και το συνολικό συμβατικό μίσθωμα των μισθώσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών κατοικιών καθορίζεται στις 500.000 ευρώ και θα πρέπει το ποσό να έχει καταβληθεί ολοσχερώς πριν από την υποβολή του αιτήματος για τη χορήγηση της μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή. Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η ελάχιστη αξία της ακίνητης περιουσίας κατά τον χρόνο κτήσης της για να εξασφαλίσει κάποιος την Golden Visa, παραμένει στις 250.000 ευρώ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.