Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: «Μία φωνή μου είπε να την σκοτώσω», λέει ο μαθητής που μαχαίρωσε την καθηγήτριά του

Τον κυρίευαν οι δαίμονές του... Μία φωνή του είπε τη νύχτα ότι πρέπει να σκοτώσει την καθηγήτρια ισπανικών του. Ο 16χρονος μαθητής, που έβα...





Τον κυρίευαν οι δαίμονές του... Μία φωνή του είπε τη νύχτα ότι πρέπει να σκοτώσει την καθηγήτρια ισπανικών του. Ο 16χρονος μαθητής, που έβαψε με το αίμα της καθηγήτριας Ισπανικών του το καθολικό Λύκειο όπου φοιτούσε, παραδέχθηκε με αυτά τα λόγια το φρικτό έγκλημά του . Αρχικά σ΄έναν καθηγητή του και εν συνεχεία στις αστυνομικές αρχές.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας δηλώνουν σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στα νοτιοανατολικά της χώρας και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της εκλιπούσας καθηγήτριας. O 16χρονος φοιτούσε στην β΄Λυκείου του ιδιωτικού καθολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Saint-Jean-de-Luz. Εκεί φοιτούν περίπου 1.100 μαθητές.

Ο μαθητής που φέρεται να είναι ψυχικά διαταραγμένος, μαχαίρωσε στην καρδιά την καθηγήτριά του, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Le Figaro»

To μαχαίρι με το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της 53χρονης καθηγήτριας είχε λάμα δέκα εκατοστών. Η καθηγήτρια, ηλικίας 53 ετών, πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν έφτασαν στο σημείο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο μαθητής, που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με βαθμό «λίαν καλώς», δεν έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και φέρεται να είπε ότι «άκουσε φωνές» τη νύχτα που του έλεγαν να σκοτώσει τη δασκάλα του. Η έρευνα ανατέθηκε από την εισαγγελία στη δικαστική αστυνομία. Για την γαλλική εφημερίδα «Sud Ouest», ο δράστης εισέβαλε στην τάξη την ώρα που η καθηγήτρια Ισπανικών παρέδιδε μάθημα μάθημα και ξαφνικά της επιτέθηκε.

Γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα, ο 16χρονος μαθητής είχε κρύψει το μαχαίρι στην τσάντα του. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, αφού έβγαλε αυτό το μαχαίρι, κλείδωσε την πόρτα της τάξης και μαχαίρωσε την καθηγήτρια. Γύρω στις 11:30, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο της 53χρονης καθηγήτριας.

Πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρουν ότι αφού την μαχαίρωσε, βγήκε από την αίθουσα και μπήκε σε μία άλλη. Εκεί ήταν ένας καθηγητής στον οποίο ομολόγησε το έγκλημά του. Υποστήριξε ότι «το βράδυ άκουσε φωνές» που του έλεγαν να σκοτώσει την καθηγήτρια Ισπανικών του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο καθηγητής κατάφερε να του πάρει το μαχαίρι κι έμεινε με τον δράστη μέχρι να αναλάβει η αστυνομία.

Το Λύκειο «Saint-Thomas d'Aquin», που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Saint-Jean-de Luz, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ίδρυμα καθολικής εκπαίδευσης, πολύ σοβαρό», όπου επικρατεί μια «πολύ οικογενειακή ατμόσφαιρα» .

Μόλις μαθεύτηκε το τραγικό συμβάν, ο μαθητές παρέμειναν στις τάξεις τους για προληπτικούς λόγους ακολουθώντας τις συμβουλές των καθηγητών τους.
Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη όλοι οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το κτίριο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που συνέβη σήμερα », δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στους δημοσιογράφους. Τόνισε επίσης ότι στο σημείο της τραγωδίας έχει μεταβεί ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγιέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.