Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για «κίνδυνο επεισοδίου» στη Μεσόγειο προειδοποιεί η Ιταλία... Λόγω της ενισχυμένης και επιθετικής παρουσίας του ρωσικού στόλου

  Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έχει ενισχύσει την παρουσία του στην Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και επιδεικνύει μία ...

 



Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έχει ενισχύσει την παρουσία του στην Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και επιδεικνύει μία «επιθετική στάση» δημιουργώντας «κίνδυνο επεισοδίου» προειδοποιεί ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας.

«Οι άμεσες συνέπειες στην ασφάλειά μας οι οποίες συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν εντοπισθεί στην θάλασσα και είναι ορατές με την εντυπωσιακή αύξηση της παρουσίας του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας ναύαρχος Ενρίκο Κρεντεντίνο, μετέδωσαν τα πρακτορεία AGI και Ansa.

«Τέτοιο επίπεδο» παρουσίας ρωσικών πλοίων «δεν έχει παρατηρηθεί ούτε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου» σημείωσε απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της ιταλικής Βουλής.

«Ο αυξημένος αριθμός ρωσικών πλοίων δεν συνιστά άμεση απειλή κατά του εθνικού εδάφους, αλλά αυξάνει την ένταση, και οι Ρώσοι έχουν επιθετική στάση. Υπάρχει κίνδυνος πιθανού επεισοδίου και αν γίνει αυτό δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό ναύαρχο, ο ρωσικός στόλος «έχει περάσει από την παρουσία ενός μικρού πλοίου υποστήριξης το 2015 στο λιμάνι της Ταρτούς (Συρία) στα δεκαπέντε πλοία και τρία υποβρύχια που είχαν αναπτυχθεί στην Μεσόγειο μέχρι εδώ και λίγες εβδομάδες».

«Η Μεσόγειος είναι μία ζώνη αναταράξεων, με συνεχή ανταγωνισμό ανάμεσα στα παράκτια κράτη για την πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους, και παράνομων δραστηριοτήτων, από το λαθρεμπόριο μέχρι στην διακίνηση ανθρώπων. Κατά συνέπεια, πρέπει να βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση» κατέληξε ο ναύαρχος Κρεντεντίνο.

Η Μεσόγειος αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το 65% των ενεργειακών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 30% του παγκόσμιου εμπορίου διέρχονται από αυτήν την θαλάσσια ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.