Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος Ναύαρχος: «Οι ΗΠΑ ανήρτησαν επίτηδες σε πλοίο τους μια τεράστια σημαία τους στον Βόσπορο για να μας στείλουν μήνυμα»

    Χουνέρι στην Άγκυρα-Το USS Nitze κρέμασε μια τεράστια σημαία των ΗΠΑ δίπλα σε μια μικροσκοπική τουρκική κατά την διέλευση από τον Βόσπο...

   



Χουνέρι στην Άγκυρα-Το USS Nitze κρέμασε μια τεράστια σημαία των ΗΠΑ δίπλα σε μια μικροσκοπική τουρκική κατά την διέλευση από τον Βόσπορο

Μήνυμα με την «σημαία» των ΗΠΑ κατά την διέλευση στον Βόσπορο έκανε Αμερικανικό πολεμικό πλοίο, προκαλώντας οργή στους Τούρκους και στο καθεστώς Ερντογάν.

Ο Τούρκος Ναύαρχος Cem Gürdeniz επέστησε την προσοχή στο μήνυμα σημαίας που δόθηκε από το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Η σημαία του Αντιτορπιλικού USS Nitze, που αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολύ μεγάλη για να είναι ανάλογη με το μέγεθος του πλοίου, και παραβιάζει τα ναυτικά έθιμα.

Αν οι ΗΠΑ ήθελαν να στείλουν μήνυμα προς τον τουρκικό λαό, εδώ είναι λάθος διεύθυνση. Θα ήταν πιο βολικό να πάνε στο λιμάνι του Πειραιά», τόνισε ο ίδιος.

"Το Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, USS Nitze, ενώ υπήρχαν τεταμένες σχέσεις λόγω των προειδοποιήσεων για «τρομοκρατική απειλή» κατά της Τουρκίας, είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του Ντολμάμπαχτσε την προηγούμενη μέρα.

Στο πολεμικό του πλοίο κρεμάστηκε αδικαιολόγητα κατά τους Τούρκους μια τεράστια σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία προκάλεσε οργή σε όλους στην Τουρκία όπως φαίνεται.

Δίπλα από τεράστια Αμερικανική σημαία είχε αναρτηθεί μια μικροσκοπική τουρκική σημαία, και αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή στους Τούρκους.

Το πολεμικό πλοίο κλάσης Arleigh Burke του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Nitze, εισήλθε στον Βόσπορο την Πέμπτη γύρω στις 08:00 πμ.

Τα πληρώματα του τουρκικού Λιμενικού Σώματος συνόδευαν το αμερικανικό πλοίο.Φάνηκε ότι το πλήρωμα βρισκόταν στο κατάστρωμα ενώ κινούνταν μέσα στον Βόσπορο", αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Λ. Φλέικ και η γενική πρόξενος των ΗΠΑ Τζούλι Α. Έιντε επισκέφτηκαν το πλοίο χθες το πρωί.

Ο Πλωτάρχης John Thompson από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ περιόδευσε με τα μέλη του τουρκικού Τύπου και έδωσε πληροφορίες για το δωμάτιο ελέγχου του πλοίου, το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, το τμήμα όπου βρίσκονται τα συστήματα πυραύλων και πυρομαχικών και τα σημεία ραντάρ του πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο αναχώρησε από την Ιταλία με σκοπό να πραγματοποιήσει τακτική επίσκεψη στην Τουρκία στο πλαίσιο ενίσχυσης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και θα αναχωρήσει σε δύο ή τρεις ημέρες.

Η υψωμένη σημαία των ΗΠΑ θεωρήθηκε ως παράνομου μεγέθους για τους Τούρκους ενώ το μικρό μέγεθος της τουρκικής σημαίας δίπλα της τράβηξε την προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.