Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Όταν απομακρυνθεί ο Δένδιας θα είναι πιο εύκολη η ειρήνη»…. λένε οι τούρκοι...

    Ο δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ είναι γνωστός ¨παραθυράκιας¨ στο CNNTURK, πάντα με θέσεις υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν. Δείτε τι έγραψε σήμ...

   



Ο δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ είναι γνωστός ¨παραθυράκιας¨ στο CNNTURK, πάντα με θέσεις υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν.

Δείτε τι έγραψε σήμερα στην Μιλλιέτ :

¨Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκαν δύο συμφωνίες μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, η μία ήταν ενεργειακή συμφωνία αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η δεύτερη μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Αυτή η είδηση αν και δεν αναφέρεται το όνομα της Τουρκίας, στην πραγματικότητα ήταν μία νίκη για την Τουρκία.

Επιτρέψτε μου να σας πω το γιατί.

Όταν υπογράφηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες,
Αθήνα και Κάιρο αντιτάχθηκαν σε αυτή τη συμφωνία.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δένδιας και ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σούκρι, υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη δεν έχει την εξουσία να υπογράψει καμιά διεθνή συμφωνία ή μνημόνιο κατανόησης.

Αν και το υποστηρίζουν αυτό η Ιταλία πήγε και υπέγραψε πολυάριθμες συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα αντιδράσουν στη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης. Για να δούμε αν η Αθήνα τώρα μπορεί να παραπονεθεί για την Ιταλία.

Παρεμπιπτόντως υπάρχει μία ενοχλητική απόφαση δικαστηρίου της Τρίπολης σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης αλλά η κυβέρνηση της Λιβύης λέει ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Οι άλλες δύο νίκες πάλι σχετίζονται με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε σχεδιάσει ένα ολόκληρο σόου για το ταξίδι που θα έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μπλίνκεν στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου. Επιδίωκαν να συμπεριλάβουν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, που θα γίνει την ίδια μέρα. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ λαμβάνοντας υπόψη το τμήμα Τουρκίας του ταξιδιού του, δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Έτσι οι ΗΠΑ θα μετάσχουν στη συνάντηση των τριών χωρών μόνο σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Μία τρίτη εξέλιξη την οποία μπορούμε να ονομάσουμε νίκη, ήταν ότι το Ισραήλ χάλασε τα σχέδια της Ελλάδος που επιδίωκε να κάνει επίδειξη δύναμης κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα με επιμονή κάλεσε το Ισραήλ να μετάσχει στην άσκηση Ηνίοχος 2023 που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου με 5 Μαΐου και στην οποία θα μετάσχουν αμερικανικά και γαλλικά αεροσκάφη. Το Ισραήλ που ακολουθεί μία διαδικασία εξομάλυνσης με την Τουρκία προτίμησε να αγνοήσει αυτή την επιμονή πρόσκληση. Μάλιστα στα ελληνικά media κάποιοι που έχουν αντιληφθεί την κατάσταση έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν σχόλια κατά του Ισραήλ. Η Αθηνά είναι η χώρα η οποία στο παρελθόν καλούσε στις ασκήσεις, οποιαδήποτε χώρα είχε προβλήματα με την Τουρκία και ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία. Η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία χαλάει την ατμόσφαιρα της Ελλάδας που πίστευε πως “Εδώ είναι η παιδική μας χαρά”. Όταν η Αθήνα πατήσει στα πόδια της και σταματήστε να κοιτάζει τον εαυτό της ως γίγαντα στον καθρέφτη, τότε τα προβλήματα με την Τουρκία θα λυθούν πιο εύκολα. Η ειρήνη θα είναι πολύ πιο εύκολη όταν απομακρυνθούν άτομα όπως ο Δένδιας, ο οποίος για να ικανοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ακολουθεί μία πολιτική εχθρότητας απέναντι στην Τουρκία.¨

Πηγή : https://www.milliyet.com.tr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.