Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιχτενστάιν: Ο «στρατός» που επέστρεψε ισχυρότερος από ότι είχε φύγει…

Το Λιχτενστάιν είναι μια από τις μικρότερες χώρες του κόσμο. Σήμερα ο πληθυσμός του είναι περίπου 38.000 κάτοικοι. Το μικρό πριγκιπάτο β...


Το Λιχτενστάιν είναι μια από τις μικρότερες χώρες του κόσμο. Σήμερα ο πληθυσμός του είναι περίπου 38.000 κάτοικοι. Το μικρό πριγκιπάτο βρίσκεται μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας. Το μικρό γερμανικό κρατίδιο έχει μεγάλη ιστορία συνδεόμενη με αυτή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.




Το Λιχτενστάιν είναι σήμερα μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου με το κατά κεφαλή εισόδημα να φτάνει τις 140.000 δολάρια. Σήμερα η χώρας δεν διαθέτει στρατό παρά μόνο μια μικρή αστυνομική δύναμη. Για την άμυνά του στηρίζεται στην Ελβετία.





Μέχρι το 1866 όταν η ήττα της Αυστρίας είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει την γερμανική πρωτοκαθεδρία η Πρωσία (και κατόπιν η ενοποιημένη Γερμανία) το Λιχτενστάιν ήταν υπόχρεο παροχής στρατιωτικής δύναμης βάσει μεσαιωνικών φεουδαρχικών υποχρεώσεων. Μέχρι τότε διατηρούσε στρατό ενός λόχου αποτελούμενου από 80 άνδρες… Άλλωστε ο οίκος των Λιχτενστάιν είχε προσφέρει μεγάλους στρατηγούς στους Αψβούργους μέχρι και τους Ναπολεόντειους Πολέμους.

Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως το Λιχτενστάιν έστειλε ένα απόσπασμα για να βοηθήσει τους Αυστριακούς. Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανδρών που αποτέλεσαν το εν λόγω απόσπασμα. Το παράξενο όμως είναι πως το απόσπασμα όταν επέστρεψε στη χώρα αριθμούσε περισσότερους άνδρες από όσους είχε όταν έφυγε! Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr

https://www.history-point.gr/lichtenstain-o-quot-stratos-quot-poy-epestrepse-quot-ischyroteros-quot-apo-oti-eiche-fygei




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.