Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες – Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση

Παραμένει κρατούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικασ...





Παραμένει κρατούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση , αποφάσισε, ομόφωνα, την παράταση της προσωρινής της κράτησης για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τη συμπλήρωση του 18μήνου.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας έδωσε «μάχη» ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας από τους δικαστές να ανάψουν το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή της κατηγορούμενης με ή χωρίς περιοριστικούς, όρους μεταξύ των οποίων, και «βραχιολάκι» ενώ έστρεψε τα βέλη του στην πρόταση της εισαγγελέως για παράταση της προσωρινής κράτησης πέραν των 12 μηνών την οποία χαρακτήρισε «λιτή και δωρική».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική πρόταση «προσβάλει νομικά τη διαδικασία» ενώ σημείωσε πως «στα δικαστήρια δεν δικάζονται οι ποινικές διώξεις». «Είναι αδιάφορο για ποιο λόγο κατηγορείται» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί η «ζωντανή» ακροαματική διαδικασία καθώς «δεν είμαστε μια κοινωνία που λειτουργεί με το θυμικό».

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου , που παρακολουθούσε από το εδώλιο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στάδια της έρευνας εκφράζοντας τη θέση πως η εντολέας του οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου λέγοντας, παράλληλα, πως βρέθηκε στο επίκεντρο «λαϊκού δικαστηρίου».

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε ακόμη και το άρθρο που αφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινή καταδικασμένων και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις των Λιγνάδη και Φιλιππίδη που, όπως είπε, «ήταν οι πρώτες τηλεδίκες» και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο.

Ο συνήγορος της 34χρονης επανέλαβε πως πρόκειται για «πρωτοφανή υπόθεση» . « Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» ανέφερε συμπληρώνοντας πως αφορά «μια γυναίκα που λάτρευε την οικογένεια της , δεν έχει αγγίξει άνθρωπο και εμφανίζεται ως η δολοφονία τριών παιδιών».

«Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα»

Η εισαγγελεας της έδρας είχε εισηγηθεί την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο.

Στην πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την παράταση της προσωρινής κράτησης πέραν των 12 μηνών κάνοντας λόγο για «ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που τελέστηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη μητέρα του θύματος» για το οποίο προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.