Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η βροχή βγάζει τα σκουλήκια από το έδαφος και οι σεισμοί τους οπαδούς του κατευνασμού από τις τρύπες τους!

    ME ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Ο ΡΟΖΑΚΗΣ-ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Πρώτα βγ...

   



ME ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Ο ΡΟΖΑΚΗΣ-ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, όπως λέει και ο λαός μας

Όπως ήταν αναμενόμενο –τόσο προβλέψιμοι είναι- και το γράψαμε από την πρώτη στιγμή, οι διάφοροι εγχώριοι οπαδοί του κατευνασμού, χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα τους σεισμούς στην Τουρκία, για να βγουν από τις τρύπες τους. Πρώτος και καλύτερος ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του Σημίτη και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν, όπως τον ανέφερε και ο ιδρυτής του Στόχου, Γιώργος Καψάλης. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που δήλωσε για την Συμφωνία των Πρεσπών ότι «η Συμφωνία για το Μακεδονικό είναι μια δίκαιη λύση, ένας έντιμος συμβιβασμός»!

Ο μυστικοσύμβουλος Ροζάκης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και δήλωσε ότι μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, βλέπει ότι γίνεται μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα πως τόσο η ελληνική όσο η τουρκική πλευρά θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό. Παράλληλα, εκτίμησε ότι λόγω των όσων ακολούθησαν του φονικού σεισμού στην Τουρκία και της άμεσης βοήθειας που πρόσφερε η Ελλάδα μέσω της ΕΜΑΚ -για την οποία ο Τσαβούσογλου εκφράστηκε με τα πιο θερμά λόγια, όπως είπε ο Ροζάκης!- τουλάχιστον θα πέσουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά και θα σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και στις δύο χώρες δυσκολεύει το να ληφθούν πραγματικά δραστικά μέτρα για το θέμα της προσέγγισης, «αλλά δεν αποκλείεται, φυσικά, να βρούμε κάποια δίοδο, έστω περιορισμένη, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Ο Ροζάκης επισήμανε ότι «οι διαφορές που μας χωρίζουν είναι τεράστιες, με την έννοια δηλαδή ότι είναι διαμετρικά αντίθετες οι θέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Τέλος, τόνισε πως το ζήτημα είναι να πειστούν και οι δύο πλευρές ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «όχι για τη διαπραγμάτευση αυτή καθ’ εαυτήν, αλλά για την εύρεση μιας κοινής συμφωνίας συνυποσχετικού» προσέθεσε ο Ροζάκης, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μετά τη διεξαγωγή των εκλογών!

Οι γνωστές εγχώριες δυνάμεις της συνεκμετάλλευσης και της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο ΜΑΣ, βρήκαν ευκαιρία και με την αποκαλούμενη «διπλωματία των σεισμών» επιδιώκουν να μας σύρουν σε ατιμωτικές και επικίνδυνες για τα εθνικά μας συμφέροντα συνομιλίες με τους τούρκους! Αυτό είναι κάτι που επιδιώκουν διαχρονικά, μιας και όπως λέει ο λαός μας, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι…  
Εφημερίδα "Στόχος"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.