Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλοδαποί επί ένα χρόνο ξάφριζαν είδη από 15 σούπερ μάρκετ σε Θεσσαλία και Θράκη

Με οργανωμένο σχέδιο δρούσε μια ομάδα έξι αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων ήταν τέσσερις γυναίκες, για να κλέβει προϊόντα από σούπερ μάρκετ σε ...





Με οργανωμένο σχέδιο δρούσε μια ομάδα έξι αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων ήταν τέσσερις γυναίκες, για να κλέβει προϊόντα από σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Θεσσαλίας και σε περιοχές της Θράκης. Σε διάστημα ενός έτους, από τον Φεβρουάριο του 2022 ως και φέτος τον Ιανουάριο, διέπραξαν τουλάχιστον 15 κλοπές.

Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Τρικάλων που ερεύνησε τις κλοπές αλκοολούχων ποτών, προϊόντων περιποίησης και άλλων ειδών συνολικής αξίας 11.103 ευρώ από σούπερ μάρκετ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Οι αλλοδαποί έμπαιναν στα καταστήματα ένας- ένας ή ανά δύο, προσποιούνταν ότι δεν γνωρίζονταν και κινούνταν σε κοντινή απόσταση, προσφέροντας κάλυψη ο ένας στον άλλο, αποφεύγοντας σημεία όπου ήταν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας. Στη συνέχεια, έκλεβαν διάφορα προϊόντα και έβγαιναν από το κατάστημα πληρώνοντας μόνο για κάποια είδη μικρής αξίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων έκαναν έρευνες σε δύο σπίτια των δραστών στη Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες κατέσχεσαν 52 σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συσκευασίες με σαμπουάν, πέντε κινητά τηλέφωνα, 450 ευρώ. Σε ένα από τα σπίτια, βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,1 γραμμαρίων και δυο τρίφτες κάνναβης που ανήκαν σε άλλον αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Παύλου Μελά και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στο δεύτερο σπίτι εντοπίστηκε μια αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για κλοπή με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των έξι μελών της σπείρας για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.