Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις κυρώσεις κατά της Συρίας για να φτάσει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Εξουσιοδότηση έξι μηνών για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά τους σεισμούς της Δευ...





Εξουσιοδότηση έξι μηνών για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά τους σεισμούς της Δευτέρας

Μέχρι τώρα, τέτοιες δραστηριότητες ήταν απαγορευμένες σύμφωνα με τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στο καθεστώς της Δαμασκού. Η Συρία ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα από τη Δευτέρα να άρει τις κυρώσεις, εκτιμώντας ότι έχουν προκαλέσει έλλειψη πόρων και βαρέως εξοπλισμού για την αναζήτηση θυμάτων στα ερείπια.

«Καθώς διεθνείς σύμμαχοι και ανθρωπιστικοί εταίροι κινητοποιούνται για να βοηθήσουν τους πληγέντες, θέλω να είμαι πολύ σαφής ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα σταθούν εμπόδιο στις σωτήριες προσπάθειες για τον συριακό λαό», δήλωσε ο Wally Adeyemo, Βοηθός Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η εξουσιοδότηση επεκτείνει τους υφιστάμενους ανθρωπιστικούς κανονισμούς, «έτσι ώστε όσοι παρέχουν βοήθεια να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που χρειάζεται περισσότερο: τη διάσωση ζωών και την ανοικοδόμηση», πρόσθεσε.

Η Δαμασκός έχει εγκρίνει τη μεταφορά διεθνούς βοήθειας σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες Επίσης την Παρασκευή, η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται διεθνή βοήθεια για να φτάσει στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η βοήθεια που προορίζεται για αυτές τις περιοχές είναι επί του παρόντος πολύ αργή για να εισέλθει μέσω συνοριακής διέλευσης που τις συνδέει με τη γειτονική Τουρκία. «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο το «συριακό έδαφος», «συμπεριλαμβανομένων περιοχών εκτός κρατικού ελέγχου», ανακοίνωσε η συριακή κυβέρνηση.

Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα «επιβλέπεται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τη Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο», με τη βοήθεια του ΟΗΕ, σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Sana.

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στη Συρία το 2011 περιπλέκει την πρόσβαση του πληθυσμού σε ανθρωπιστική βοήθεια, ειδικά στις περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα βορειοδυτικά.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας που προορίζεται για αυτήν την περιοχή προέρχεται από την Τουρκία και περνά από το Bab al-Hawa, το μόνο εγκεκριμένο σημείο διέλευσης μεταξύ της Συρίας και της γειτονικής χώρας.

Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα καλέσει τη συριακή κυβέρνηση να ανοίξει περισσότερα περάσματα για να επιταχύνει τη βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.