Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Η δήθεν «έκρηξη ηφαιστείου» και οι θεωρίες συνωμοσίας για τον φονικό σεισμό – Διαψεύδει η Άγκυρα

    Στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία, λόγω του φονικού σεισμού, έρχονται να προστεθούν κάθε λογής θεωρίες, με την τουρκική κυβέρνη...

   



Στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία, λόγω του φονικού σεισμού, έρχονται να προστεθούν κάθε λογής θεωρίες, με την τουρκική κυβέρνηση να αναγκάζεται να τις διαψεύσει.

Μια από αυτές τις θεωρίες είναι ότι η τραγωδία είναι αποτέλεσμα έκρηξης ηφαιστείου. Μία φωτογραφία από ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Γκιόκσου, στη νοτιοανατολική Τουρκία που κυκλοφορεί στα social media, έδωσε τροφή για fake news.

Όμως δεν πρόκειται για ηφαίστειο, αλλά είναι το αποτέλεσμα της σεισμικής δραστηριότητας που απελευθέρωσε υπόγεια ύδατα και όχι λάβα, αναφέρει η τουρκική κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει ηφαίστειο», τόνισε και ο γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων. Επίσης διαψεύσθηκε η φήμη ότι κατέρρευσε ένα μεγάλο φράγμα.

Μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση έκρινε ως ανάξια σχολιασμού την θεωρία συνωμοσίας ότι την Τουρκία χτύπησαν οι ΗΠΑ με ένα «μυστικό υπερόπλο που προκαλεί σεισμούς», προκειμένου να προκαλέσουν χάος και να πλήξουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.