Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΧΙ... δεν τσιμπάμε... Πρώην ΥΠΕΞ Τουρκίας: Μετά τον σεισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορεί να αλλάξουν

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς μίλησε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, μετά τον φονι...





Ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς μίλησε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, μετά τον φονικό σεισμό που άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιακίς, «λόγω της καταστροφής, το κυβερνών κόμμα έχασε το πρεστίζ του. Έχω την αίσθηση ότι η αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα γίνει σκληρότερη».

Ο ίδιος έχει υπάρξει υπουργός εξωτερικών της χώρας του και εκ των συνιδρυτών του AKP και σημειώνει για τον Ερντογάν, τον οποίο γνωρίζει καλά, ότι, «για να γυρίσει το παιχνίδι θα πει ότι θα σώσει ξανά την Τουρκία και ότι είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Είναι πολύ δραστήριος πολιτικός, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να βρει όντως τον τρόπο να κατορθώσει να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Το πιο πιθανό είναι να ζητήσει την ανοχή του κόσμου. Θα πει ότι ήταν “θέλημα Θεού”, συνεπώς ότι δεν ήταν δικό του λάθος αυτά που συνέβησαν από το σεισμό. Θα προσπαθήσει να εξηγήσει ότι ήταν μία φυσική καταστροφή».

Ο Γιασάρ Γιακίς αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στην πιθανότητα, με αφορμή το τραγικό γεγονός, να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. «Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία πιο ήρεμη και “ευέλικτη” ατμόσφαιρα. Αυτή τη φορά θα μπορούσε να γίνει ένα καλό ξεκίνημα, το οποίο άρχισε με τις συνομιλίες Δένδια και Τσαβούσογλου.

Ακολούθησε το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν είχε υποσχεθεί ότι δεν θα μιλήσει ποτέ ξανά με τον Μητσοτάκη. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να αλλάξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.