Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος σύμφωνα με ντοκιμαντέρ της Amazon - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ως Έλληνα φιλόσοφο από τη Μικρά Ασία παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του Amazon τον Ιησού Χριστό προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Σύμφωνα με ...


Ως Έλληνα φιλόσοφο από τη Μικρά Ασία παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του Amazon τον Ιησού Χριστό προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.


Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται το ντοκιμαντέρ "Συνωμοσίες της Βίβλου", ο Ιησούς Χριστός συγχέεται με τον φιλόσοφο τον Απολλώνιο τον Τυανέα, ο οποίος φέρεται να έκανε θαύματα, να έζησε την ίδια χρονική περίοδο με Τον Υιό Του Θεού.




Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, στην ουσία ο Απολλώνιος μπορεί και να είναι ο Ιησούς καθώς υπάρχουν εκπληκτικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο προσωπικότητες ενώ επίσης καταγράφονται αποδείξεις ότι ο φιλόσοφος ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ δεν αρνείται την ύπαρξη του Χριστού, απλώς τονίζει ότι λόγω της ομοιότητας ακόμη και στην εξωτερική του εμφάνιση συγχέεται με τον Απολλώνιο. Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς γεννήθηκε τον 3ο αι. ή 4 αιώνα μ.Χ. στην Κεντρική Ανατολία και σύντομα έγινε εξέχουσα προσωπικότητα, που πραγματοποιούσε και θαύματα και έλαβε φήμη.

«Ήταν Πυθαγόρειος, δεν έτρωγε κρέας και απαρνήθηκε το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε μακριά μαλλιά και γένια», αναφέρεται στην έρευνα, που συνεχίζει σημειώνοντας ότι ο φιλόσοφος ανέστησε ανθρώπους και θεωρήθηκε μεταρρυθμιστής, ενώ κατοικούσε μέσα στον ναό του Ασκληπιού.

Βέβαια, άλλοι ερευνητές αντέδρασαν στις θεωρίες που διατυπώνονται σ' αυτό το ντοκιμαντέρ αναφέροντας ότι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να αμφισβητείται η Καινή Διαθήκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.