Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

7,8 Ρίχτερ... Ρήμαξαν την τουρκία! Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν Ανυπολόγιστοι οι νεκροί!

  Έχουν πέσει 17οροφες και 14οροφες πολυκατοικίες μέχρι και στα Άδανα... 10 μεγάλες πόλεις της τουρκίας έχουν τσακιστεί και τα κτίρια που έχ...

 


Έχουν πέσει 17οροφες και 14οροφες πολυκατοικίες μέχρι και στα Άδανα... 10 μεγάλες πόλεις της τουρκίας έχουν τσακιστεί και τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει είναι εκατοντάδες...

Τραγωδία στην Τουρκία από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Γκαζιάντεπ τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2023). Κατέρρευσαν πολυκατοικίες, υπάρχουν ήδη εκατοντάδες νεκροί  αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος. 

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 42 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 6,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός στην κεντρική Τουρκία σημειώθηκε στις 04:17 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 03:17 Ελλάδας) λίγα χιλιόμετρα από το Γκαζιάντεπ. Ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα. Είχε και μεγάλη διάρκεια και το επίκεντρό του βρισκόταν κοντά στην πόλη Καχρανμαρμαράς.

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Ο σημερινός σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από αυτόν της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου χιλίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Ο σεισμός και οι αρκετές μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν έγιναν αισθητές ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters

Βίντεο έχουν καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής με κατεστραμμένα κτίρια σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Την ίδια ώρα Τούρκοι ανακοινώνουν μέσω Twitter ονόματα και τοποθεσίες ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα.

Ο δήμαρχος της πόλης των Αδάνων, ο Ζεϊντάν Καραλάρ, δήλωσε πως δύο πολυκατοικίες, μια 17ώροφη και μια 14ώροφη, έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με το TRT.


Κτίρια καταστράφηκαν επίσης στις πόλεις Αντιγιαμάν, Ντιγιάρμπακιρ και Μαλάτια, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κάτι που εγείρει φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμη βαρύτερος.

 

Πάνω από 100 οι νεκροί στη Συρία

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία όταν κατέρρευσαν κτίρια εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα τη βόρεια Συρία κι είχε επίκεντρο τη νότια Τουρκία

Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βόρειους και δυτικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, που απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διαθέτουν αυτοκίνητα να βοηθήσουν στη διακομιδή τραυματιών σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.