Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: 53χρονος καταδικάστηκε σε 37 χρόνια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση των ανιψιών του

Ένας 53χρονος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 37 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τ...





Ένας 53χρονος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 37 ετών (με εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη σεξουαλική κακοποίηση των 3 ανήλικων ανιψιών του. Πρόκειται για τα παιδιά των αδελφών του, τα οποία δελέαζε με δώρα και έφτανε στο σημείο να τραβάει σε βίντεο τις αρρωστημένες του πράξεις.

Μάλιστα, φαίνεται ότι συγγενείς γνώριζαν για τη σεξουαλική κακοποίηση του 53χρονου στα παιδιά τους, καθώς είχε πέσει στα χέρια τους ένα από τα συγκεκριμένα βίντεο αλλά επέλεξαν να σιωπήσουν, με την εισαγγελέα να τους καταλογίζει «εγκληματική αμέλεια».

Ο 53χρονος δελέαζε τα ανήλικα ανίψια του με σοκολατάκια ή τους επέτρεπε να παίζουν με το κινητό του τηλέφωνο ενώ αυτός τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Όλα αυτά συνέβαιναν επί 4 χρόνια από το 2009 έως το 2013, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να καταγγελθούν στις διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα το 2021, όταν το ένα από τα θύματα ενηλικιώθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, τα ανήλικα θύματα (γεννημένα τα έτη 2003, 2004 και 2006) περνούσαν κάποιες ώρες στο σπίτι των παππούδων τους λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών τους. Στο ίδιο σπίτι ζούσε κι ο 53χρονος.

«Λείπαμε όλη μέρα στη δουλειά»

«Είχαμε ταβέρνα και λείπαμε όλη μέρα στη δουλειά. Αφήναμε το παιδί στον παππού και στη γιαγιά. Δεν πιστεύαμε ότι ο αδελφός μας είναι ένα τέρας. Πριν πάμε στον εισαγγελέα, τον πήρε η μάνα μου και πήγαμε σε έναν ψυχίατρο. Μας είπε ότι ήταν παράμετρος ασθένειας του (σ.σ. έπασχε από αλκοολική ψύχωση). Υποψιάστηκα ότι ο γιατρός είχε δόλο αλλά δεν πήγαμε στον εισαγγελέα για να μην υποβάλλουμε τα παιδιά σε νέα δοκιμασία. Πέρασαν τα χρόνια. Το παιδί μου δεν το έβλεπα καλά. Τελείωσε τις πανελλήνιες κι ένα ένα βράδυ πίναμε τσίπουρα.

Του είπα αν θέλεις να κάνεις καταγγελία έχεις χρόνο. Το παιδί ανοίχτηκε. Μου είπε ότι “είναι ο διάβολος”, “είναι διπρόσωπος”. Μου εξήγησε ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά και ότι τραβούσε και βίντεο. Οι γονείς μου άφηναν το παιδί με τον κατηγορούμενο. Του έλεγε “μην το πεις πουθενά, θα σου πάρω σοκολάτες”. Μετά έμαθα και για τα ανίψια μου…», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε τις πράξεις του ζητώντας συγγνώμη από τα αδέλφια του, ενώ ανέφερε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις.

«Το έχω μετανιώσει, ζητάω συγγνώμη. Tα βίντεο τα κρατούσα στο κινητό. Κάποιες φωτογραφίες τις είχα δείξει σε έναν συνάδελφο που δουλεύαμε μαζί στο ταξί. Μετά τα έσβησα. Δεν θυμάμαι να του έδειξα πορνό με ενήλικες. Με παρακολουθούσε ψυχίατρος και έπαιρνα χάπια. Όταν ήμουν μικρός με χτύπησε ένα αυτοκίνητο και τραυματίστηκα στο κεφάλι. Έχω σκεφτεί τι έχω κάνει και το έχω μετανιώσει. Ντρεπόμουν να πάρω τηλέφωνο και στα αδέλφια μου και στα ανιψιά μου, για να τους πως συγγνώμη. Μετά το 2013 δεν έχω καμία σχέση με τους ανήλικους. Έβγαζα φωτογραφίες στα απόκρυφα σημεία. Το έκανα ίσως γιατί δεν έπαιρνα τα χάπια. Πρώτη φορά το έκανα το 2009, στα 40 μου χρόνια».

«Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Νωρίτερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία για να «δικαιωθούν οι αθώες ψυχές».

«Ξέσπασε τα αρρωστημένα ένστικτα του πάνω στα σώματα μικρών παιδιών. Οι γονείς σταμάτησαν την καταγγελία. Όταν ενηλικιώθηκε, το 2021, το παιδί ξεκλείδωσε την ψυχή του στον πατέρα του. Περιέγραψε αυτόν τον εφιάλτη που βίωνε. Ήταν ο λύκος που τον έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα. Μόνο έτσι μπορώ να τον χαρακτηρίσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.