Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ ανέσυρε ζωντανά από τα ερείπια τρία κοριτσάκια και έναν 50χρονο

Στην Τουρκία έχει σπεύσει η ελληνική αποστολή για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων μετά τον φονικό σεισμό στη γ...





Στην Τουρκία έχει σπεύσει η ελληνική αποστολή για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων μετά τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα. Ήδη, οι ελληνικές προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, καθώς η αποστολή που βρίσκεται στην Τουρκία, έχει καταφέρει να διασώσει τέσσερις ανθρώπους, κάτω από αντίξοες καιρικές και χρονικές συνθήκες.

Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, έφτασε χθες στην Τουρκία με C-130. Μαζί του, 21 πυροσβέστες από την πρώτη ΕΜΑΚ με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό ατόμων από τα συντρίμμια.

Μέχρι στιγμής, η ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μία 9χρονη, μία 7χρονη και μία 11χρονη, ενώ έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του ένα ανήλικο κορίτσι. Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αποστολή ενεργεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χάταϊ (Hatay), βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία.

Κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων και μέχρι αυτή την ώρα:

έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανοί:

- ένας (1) άνδρας 50 ετών

- ένα (1) ανήλικο κορίτσι 9 ετών και

- ένα (1) ανήλικο κορίτσι 7 ετών

ενώ,

έχει ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις ένα (1) ανήλικο κορίτσι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται».

Επίσης, μετά τη διάσωση των δύο κοριτσιών και του άνδρα, η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ζωντανή και μια 11χρονη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.