Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ιόνιο μετά τα 4,7 Ρίχτερ στην Κρήτη - Λέκκας: Οι δονήσεις δεν έχουν σχέση με την Τουρκία

    Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Ελλάδα. Ειδικότερα, δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:14 στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου, ...

   



Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Ελλάδα. Ειδικότερα, δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:14 στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου, 23 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Έως στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές ζημιές.

Νωρίτερα το απόγευμα, σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 44 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Λίγο αργότερα, έγινε ασθενής σεισμική δόνηση, στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων, 37,3 χιλιόμετρα βόρια-βοριοδυτικά, 2,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μετά τις δονήσεις σε Κρήτη και Ιόνιο, τονίζοντας ότι δεν έχουν σχέση ούτε μεταξύ τους ούτε με τα 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στην κεντρική Τουρκία.

«Είχαμε έναν σεισμό 4,8 στην Κρήτη, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και έναν στην Ζάκυνθο. Και οι δύο αυτοί σεισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε με το σεισμό στην Τουρκία αλλά ούτε και μεταξύ τους» τόνισε ο σεισμολόγος.

«Προέρχονται από διαφορετικά, γεωτεκτονικά περιβάλλοντα και σχετίζονται μόνο χρονικά» συμπλήρωσε.

«Ο σημερινός σεισμός στην Τουρκία έγινε στην ίδια, επικεντρική περιοχή με το μεγάλο σεισμό, συγκεκριμένα στο Βόρειο μέρος της, και είναι μέσα στα πλαίσια της μετασεισμεικής ακολουθίας» σημείωσε δε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.