Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι ουρλιάζουν πανικόβλητοι...! «400 ακόμα M-1117 δίνουν οι ΗΠΑ στους Έλληνες»

     Με τίτλο «400 επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα» δημοσιεύεται ρεπορτάζ του Tevfik Kadan στην φιλοκυβερνητική εθνι...

    



Με τίτλο «400 επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα» δημοσιεύεται ρεπορτάζ του Tevfik Kadan στην φιλοκυβερνητική εθνικιστική εφημερίδα Aydınlık, στο οποίο καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι: Όπως έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ θα στείλουν 400 θωρακισμένα οχήματα MI 117 Guardian στην Ελλάδα το 2023.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι θα παραλάβουν 400 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 Guardian 4×4 το 2023, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπεγράφη με τις ΗΠΑ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού οπλοστασίου.

Ο Υπουργός Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, όπου συζητήθηκε η ψήφος δυσπιστίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Μιλώντας εκεί, ο Έλληνας ΥΠΑΜ είπε ότι, «Αναμένουμε να παραλάβουμε φέτος 400 περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα επιτήρησης MI 117».

Ο Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η προμήθεια τεθωρακισμένων εντάσσεται σε 172 αμυντικά έργα που είχε εγκρίνει στο παρελθόν η κυβέρνηση. Δηλώνοντας ότι η χώρα του έχει υπογράψει πολλές παρόμοιες συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, καθώς και η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Ο Υπουργός Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι άλλα στρατιωτικά είδη που έχουν συναφθεί για την αγορά ή τον εκσυγχρονισμό από την ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνουν πολεμικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής, ελικόπτερα SH-60 Seahawk, αεροσκάφη Mirage και Rafale γαλλικής κατασκευής, φρεγάτες Belharra και Meko και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας Spike NLOS.

Επιπλέον, ο υπουργός Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα παραλάβουν τέσσερα Marder 1 από τη Γερμανία τις επόμενες ημέρες σε αντάλλαγμα για τα σοβιετικής κατασκευής αμφίβια οχήματα μάχης πεζικού BMP-ls που έχουν μεταφέρει στο Κίεβο. Ο Έλληνας ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι η χώρα του διεξάγει επίσης συνομιλίες με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύναψη παρόμοιων στρατηγικών συμφωνιών.

*Θα παραχωρηθούν 1200

Η Ελλάδα προμηθεύει τα εν λόγω τεθωρακισμένα MI 117 στο πλαίσιο του προγράμματος «Excess Defense Articles» των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο πλεονάζων αμυντικός εξοπλισμός που ανήκει στις ΗΠΑ είτε δωρίζεται σε ξένες κυβερνήσεις ή διεθνείς οργανισμούς είτε αποστέλλεται σε πολύ λογικές τιμές (τιμή κόστους μεταφοράς). Στα πλαίσια της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, αποφασίστηκε η δωρεά 1200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στην Αθήνα. 444 από αυτά τα τεθωρακισμένα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν 250 από τα MI 17 στην Ουκρανία. ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.