Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Τουρκία: «100.000 είναι ακόμα θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια» λέει καθηγητής

Σοκαριστικός είναι ο υπολογισμός του Τούρκου καθηγητή γεωφυσικής, ο οποίος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το κράτος, κάτ...





Σοκαριστικός είναι ο υπολογισμός του Τούρκου καθηγητή γεωφυσικής, ο οποίος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το κράτος, κάτω από τα συντρίμμια, πάνω από δέκα ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, βρίσκονται πάνω από 100.000 κάτοικοι.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει δώσει το κράτος για τα κτίρια που κατέρρευσαν, τον πληθυσμό κτλ., μέχρι τώρα 150.000 άνθρωποι βγήκαν κάτω από τα συντρίμμια είτε νεκροί είτε ως τραυματίες. Σήμερα τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Κάποιοι από αυτούς και σήμερα είναι ζωντανοί. Περίπου το 0,1% ή το 0.2%. Αυτό είναι σημαντικό. Από την Μαλάτεια μέχρι και το Χατάι, έστω και για μια ζωή δεν πρέπει να απομακρυνθούν τα μπάζα» συγκλονίζει ο καθηγητής Oβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν

Παρά τις λιγοστές ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων, δέκα ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, σωστικά συνεργεία και εθελοντές δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η επιμονή αυτή επιβραβεύτηκε με τη διάσωση του 12χρονου Οσμάν Χαλέμπιγε, του αγοριού που διασώθηκε στη συνοικία Εκιντζί και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.