Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά είναι τα 10 πιο συχνά λάθη όσων θέλουν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους

newmoneyΑν πουλάτε το δικό σας vintage αυτοκίνητο φέτος, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε την καλύτερη...




newmoneyΑν πουλάτε το δικό σας vintage αυτοκίνητο φέτος, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή





Νωρίτερα αυτό το μήνα, στις δημοπρασίες που διεξάγονται ετησίως στο Scottsdale πουλήθηκαν αυτοκίνητα αξίας 244,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά 574 οχήματα άλλαξαν τα χέρια τους κατά τη διάρκεια του 10ήμερου γεγονότος, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοτύπου Ferrari 275 GTB και της Ferrari F50, αξίας 3.2 εκατομμυρίων δολαρίων, που πωλήθηκαν από την Gooding & Co. Το συμπέρασμα είναι ότι τα σπάνια αυτοκίνητα που παρουσιάζονται με τρόπο ελκυστικό, πωλούνταν καλά.

Στην πραγματικότητα, η μέση τιμή πώλησης ενός αυτοκινήτου στο Scottsdale ήταν 81.534 δολάρια, ελαφρώς κάτω από τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2019. Η βουτιά δείχνει ότι ενώ οι λάτρεις και οι συλλέκτες ίσως είναι περισσότερο πλούσιοι από κάθε άλλη φορά, ωστόσο είναι επίσης πιο επιφυλακτικοί από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αν πουλάτε το δικό σας vintage αυτοκίνητο φέτος, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επωφεληθείτε από τον πλούτο και το ενδιαφέρον πολλών για τέτοια αυτοκίνητα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες.

Δείτε τα δέκα πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι θέλουν να πουλήσουν παλαιά, καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα -και όχι μόνον…:

1. Τιμολογείτε με το συναίσθημα
Το καταλαβαίνουμε – το αυτοκίνητο ήταν το μωρό σας, και εσείς ξοδέψατε πολλά χρήματα για να το κάνετε ακριβώς έτσι. Ίσως αλλάξατε εντελώς τον κινητήρα, αναβαθμίσατε την ανάρτηση και ανακατασκευάσατε το εσωτερικό. Αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να βάλετε όλα αυτά στον αγοραστή αυτοκινήτων. “Αν το τιμολογήσετε πάνω από 5% της αξίας που μπορεί να πουληθεί, τότε θα μείνει στο γκαράζ σας» λέει ο Καρλ Μπόμστεντ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης αγοράς στην Sports Car Market.

2. Δεν προετοιμάζετε το αυτοκίνητο πριν από το test drive
Το λέει η κοινή λογική: Αφαιρέστε το κάθισμα του παιδιού από την πλάτη, σκουπίστε τα σταχτοδοχεία και καθαρίστε κάτω από όλα τα καθίσματα. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι έξω από το γκαράζ, στραμμένο προς τον ανοιχτό δρόμο και ξεκινά χωρίς πρόβλημα προτού φτάσει ο υποψήφιος αγοραστής εκεί. «Το αυτοκίνητο πρέπει πραγματικά να λάμπει», είπε ο Μπόμστεντ. «Δώστε στους ανθρώπους έναν λόγο να αγοράσουν, όχι ένα λόγο να φύγουν μακριά».

3. Δεν διορθώνετε τα εύκολα πράγματα
Εάν υπάρχει κάτι στο αυτοκίνητο που μπορείτε να διορθώσετε πριν από την πώληση, διορθώστε το. Θα αξίζει την προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι οι υαλοκαθαριστήρες το παρμπρίζ μπορούν να είναι καινούργιοι, και η κλειδαριά που δεν λειτουργεί, να αλλαχθεί. Και θα πρέπει να επισκευάσετε τη σπασμένη ζώνη ασφαλείας και τη μισοσπασμένη πρόσοψη του ραδιοφώνου. Αυτά τα μικροπράγματα κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει ότι έχετε φροντίσει για αυτό, ότι το έχετε διατηρήσει σε μια σταθερά καλή κατάσταση, συνεχώς, και με αυτοπεποίθηση με υπερηφάνεια για το ότι είστε ο ιδιοκτήτης του.

4. Πωλείται αυτοκίνητο με ελαττώματα;
Εάν είστε αυτός που κάνει την αγορά, φροντίστε να ρωτήσετε: «Υπάρχει κάτι στο αυτοκίνητο που δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή;» Μην ξεχνάτε, σε τελική ανάλυση, τους κανόνες που ακολουθούν οι προνοητικοί: Είναι δική σας ευθύνη να κάνετε αυτή την ερώτηση και με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τον εαυτό σας από ο,τιδήποτε ο πωλητής αποφασίζει να μην αποκαλύψει.

5. Δεν έχετε κρατήσει σχολαστικά αρχεία
Για τα ειδικά αυτοκίνητα όπως τα παλαιά Ferrari, Aston Martin, Jaguar και Porsche, έχει μεγάλη σημασία ποιοι έκαναν τις εργασίες επισκευής, συντήρησης και/ή αποκατάστασης του οχήματος. Μόνο ένας μικρός αριθμός γκαράζ στον κόσμο είναι ικανός να κάνει ακόμα και τις μικρότερες επισκευές στις Ferrari 250s, Jaguar E και σε άλλα τέτοια, εμβληματικά οχήματα. Και για το δικό σας όμως, αυτοκίνητο, παίζει ρόλο το συνεργείο που έκανε τα προγραμματισμένα σέρβις ή τις επισκευές του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μηχανικό ή επισκευαστή- και να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε την κάθε σας επίσκεψη σε αυτούς. Ακόμα και το πιο ήσσονος σημασίας έργο μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν απαιτητικό, καλαίσθητο συλλέκτη που αγοράζει το αυτοκίνητό σας ή το προορίζει για μεταπώληση.

6. Κλειδώνετε και φεύγετε
Αυτό ισχύει για τους ανθρώπους που πωλούν το αυτοκίνητό τους σε ομαδικές εκθέσεις. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να πουλήσετε, αν παραμείνετε κοντά στο όχημα προσφέροντας φιλικούς χαιρετισμούς στους πιθανούς αγοραστές, αντί απλά να κλειδώσετε τις πόρτες και να εξαφανιστείτε για το υπόλοιπο της εκδήλωσης. Μην κάνετε τους ανθρώπους να σας ψάχνουν. Κανείς δεν θέλει να διαπραγματευτεί την αγορά ενός αυτοκινήτου, με ένα φάντασμα.

7. Δεν διευκολύνετε τον πιθανό αγοραστή
Χρειάζεται μικρή προσπάθεια για να φτιάξετε και να τυπώσετε μια σύντομη λίστα με τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου σας. Περιλάβετε πράγματα όπως το έτος πρώτης κυκλοφορίας, το μοντέλο, τον κατασκευαστή, τον τύπο του κινητήρα, τα χιλιόμετρα, το χρώμα βαφής, την επιτάχυνση, τις λεπτομέρειες της απόδοσης του κινητήρα κλπ. Δώστε έτοιμα τα στοιχεία που αναζητά ο υποψήφιος αγοραστής

8. Βιάζεστε να το ξεφορτωθείτε;
Βασικός κανόνας: Ποτέ μην διαπραγματεύεστε μια συναλλαγή, όντας σε κατάσταση απελπισίας. Εάν πρέπει υποχρεωτικά να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας σήμερα ή αύριο ή την επόμενη εβδομάδα, θα το δώσετε σε τιμή που δεν θα σας συμφέρει καθόλου. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι μπορεί να χρειαστεί διάστημα ακόμα και έξι μηνών, προκειμένου να πουληθεί ένα καλό, vintage αυτοκίνητο για μια αξιοπρεπή τιμή. Επομένως σχεδιάστε ανάλογα. «Αν φανείτε απελπισμένος, η μυρωδιά της απελπισίας θα φανερωθεί σαν ένα χαλασμένο χάμπουργκερ που μόλις φάγατε», δήλωσε ένας γνώστης των μυστικών στην πώληση αυτοκινήτων

9. Δεν παρακολουθείτε τα σχόλια που γίνονται online
Αν πουλάτε το αυτοκίνητό σας online, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενήμερος για τα σχόλια που γίνονται κάτω από την αγγελία σας. Ο καθένας ξέρει πόσο κακό μπορεί να κάνει κάποιο τρολ, ειδικά στον κόσμο των ανθρώπων με αυτοκίνητο, όπου ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του ειδικό.

10. Κρύβετε την αλήθεια
Πείτε την αλήθεια για την κατάσταση του αυτοκινήτου που πουλάτε. Εάν χρειάζεται γενική επισκευή του κινητήρα, πείτε το. Αν χρειάζεται αντικατάσταση του άξονα του τιμονιού, πείτε και αυτό. Εάν τα φρένα είναι στα τελευταία τους, παραδεχτείτε το. Θα σας γλιτώσει χρόνο και πολλά προβλήματα αργότερα – η αλήθεια θα βγει πάντα προς όφελός σας και είναι καλύτερο να επενδύσετε σε αυτή, παρά να μπλέξετε με έναν θυμωμένο αγοραστή για άγνωστο χρονικό διάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.