Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Προσομοίωση πυρηνικής έκρηξης- Πώς επηρεάζει άτομα εντός κτιρίου (vid)

Μια νέα επιστημονική δημοσίευση από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Ιωάννη Κοκκινάκη και Καθηγητή Δημήτρη Δρικάκη, έχει πρ...



Μια νέα επιστημονική δημοσίευση από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Ιωάννη Κοκκινάκη και Καθηγητή Δημήτρη Δρικάκη, έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η μελέτη παρέχει πληροφορίες για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από ενδεχόμενη πυρηνική έκρηξη. Μέσα σε 6 ημέρες από τη δημοσίευσή της, η μελέτη προσέλκυσε χιλιάδες αναγνώστες και καλύφθηκε από 120 μέσα μαζικής ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.



Η δημοσίευση με τίτλο «Οι επιπτώσεις πυρηνικής έκρηξης σε ανθρώπους εντός κτιρίου» παρουσιάζει την προσομοίωση έκρηξης ατομικής βόμβας από έναν τυπικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και του ωστικού κύματος που προκύπτει από αυτήν και εξετάζει το πώς ακριβώς η έκρηξη θα επηρεάσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κτίριο το οποίο δεν έχει καταρρεύσει.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγμένη υπολογιστική μοντελοποίηση για να μελετήσουν τα πολύπλοκα ρευστοδυναμικά φαινόμενα τα οποία προκύπτουν από ένα ωστικό κύμα πυρηνικής έκρηξης το οποίο επιταχύνει μέσα από μία υφιστάμενη κατασκευή. Η κατασκευή περιείχε δωμάτια, παράθυρα, πόρτες και διαδρόμους και επέτρεψε στους ερευνητές να υπολογίσουν την ταχύτητα του αέρα πίσω από το ωστικό κύμα και να προσδιορίσουν τα πιο επικίνδυνα σημεία για τον άνθρωπο μέσα στους εσωτερικούς χώρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.