Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Stern: «Εμπρηστής και αδίστακτος ο Ερντογάν... Απειλεί με πυραύλους την Αθήνα» - «Μαύρη προπαγάνδα» λέει η Άγκυρα

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που περιέχουν σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τον Economist που ...



Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που περιέχουν σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τον Economist που τον αποκάλεσε «δικτάτορα», το γερμανικό περιοδικό Stern χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «εμπρηστή».


Το γερμανικό περιοδικό Stern κυκλοφόρησε με έναν επιθετικό τίτλο για τον Τούρκο πρόεδρο στο εξώφυλλό του, χαρακτηρίζοντάς τον «εμπρηστή». «Ο Ερντογάν αγωνίζεται αδίστακτα για να παραμείνει στην εξουσία: στην ίδια του τη χώρα, στη Συρία και στη Γερμανία...» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το άρθρο για τον Τούρκο πρόεδρο, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο «Ερντογάν, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, έχει γίνει «εμπρηστής» τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στο εξωτερικό», προτάσσοντας τη στάση του στις περιπτώσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, στη Συρία και στη Λιβύη, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στην επιθετική του ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «απειλεί μια σύμμαχο χώρα με πυραύλους, ακόμα και πως θα πλήξει με Tayfun την Αθήνα».


Ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται «εμπρηστής» ακόμα και για τη Γερμανία, στην οποία επιχειρεί να φέρει το μίσος κατά των πολιτικών του αντιπάλων, που χαρακτηρίζει τον προεκλογικό του αγώνα. «Διαπραγματεύεται με τον Πούτιν και τη Δύση, υποτιμά το ΝΑΤΟ και ξεκινάει πόλεμο στη Συρία. Παλεύει αμείλικτα για να διατηρήσει την εξουσία στο εσωτερικό» τονίζει το Stern, προσθέτοντας πως μέχρι τώρα έχει βρει κλειστές πόρτες στις απόπειρες επικοινωνίας με το Βερολίνο.

Αναφέροντας, επίσης, ότι «ο Ερντογάν κρατάει πολλά μέτωπα ανοιχτά στο εξωτερικό, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του», το γερμανικό περιοδικό έκανε ειδική μνεία στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, γράφοντας: «Θα δεχτεί ο Ερντογάν μια εκλογική ήττα; Ο εταίρος του, το κόμμα MHP, είναι τόσο καλά εδραιωμένο στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας που ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία, ακόμα κι αν το κοινό έχει διαφορετικές προτιμήσεις».

Το βρετανικό περιοδικό «The Economist» χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα», ενώ και το Bloomberg έκανε ειδική ανάλυση, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να ασκηθεί πίεση» στην Τουρκία ως απάντηση στο βέτο



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.