Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κομοτηνή: H προκλητική στάστη του μειονοτικoύ δημάρχου Ιάσμου

  Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι την εύνοια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των φανατικών τουρκοφρόνων της μειονότητας αποδ...

 Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι την εύνοια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των φανατικών τουρκοφρόνων της μειονότητας αποδίδονται οι τελευταίες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο του και σε ανάκληση όλων των αντιδημάρχων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για… «Γκιουλενιστές» ή μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Πριν από έναν χρόνο περίπου, η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης», που ελέγχεται άμεσα από την Τουρκία μέσω του προξενείου της Κομοτηνής, προχώρησε στην αποπομπή του δημάρχου Ιάσμου, επειδή δεν «συμβάδιζε» με τους στόχους του οργάνου.

Ο Μουμίν εξελέγη δήμαρχος Ιάσμου το 2019 με ποσοστό 64% (Β΄ Κυριακή), έχοντας τότε την πλήρη υποστήριξη του μηχανισμού του προξενείου και των φανατικών τουρκοφρόνων της μειονότητας,

Πίστη στην «μητέρα πατρίδα» και οι «απέναντι»

Αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του μάλιστα, Φεβρουάριος 2020, ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε τουρκοφιέστα του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), σε μια αίθουσα διακοσμημένη με σημαίες και χρώματα της Τουρκίας και της υποτιθέμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», όπου δήλωσε την πίστη του στη «μητέρα» πατρίδα – Τουρκία, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ευθέως για… «γνωστό εχθρό απέναντι» και απαγγέλοντας στο τέλος στίχους ποιήματος, αφιερωμένο στον Τούρκο στρατιώτη.

Η ενασχόληση του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με τα κοινά ξεκίνησε το 2010, οπότε και εξελέγη μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, διατελώντας και πρόεδρος του σώματος, με τον συνδυασμό του προκατόχου του -και σημερινού του πολέμιου Ισμέτ Καδή.

Νωρίτερα, η ερασιτεχνική ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο τον βοήθησε να γίνει γνωστός στους κόλπους της μειονότητας και όχι μόνο. Ακολουθώντας την γενικότερη τάση μέσα στον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής φοίτησε στο Δημόσιο Λύκειο Ιάσμου, και όχι στο μειονοτικό της Κομοτηνής, πετυχαίνοντας στην συνέχεια την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όταν το 2011 ξεκίνησε να ασκεί την δικηγορία πολλοί ήταν αυτοί στη Ροδόπη που πίστεψαν πως ο 25χρονος -τότε- δικηγόρος, με την ελληνική παιδεία και μόρφωση, μπορεί να εξελιχθεί σε μετριοπαθή πολιτικό παράγοντα στο χώρο της μειονότητας. Γρήγορα, ωστόσο, ο ίδιος ξεκίνησε να μπαινοβγαίνει στο Προξενείο της Κομοτηνής και να παίζει δημόσια πλέον το χαρτί του «φανατικά Τούρκου». Ουδέποτε εξάλλου έκρυψε τις φιλοδοξίες του, ακόμη και εάν αυτές περνούσαν από την … Άγκυρα όπως τελικά αποδείχθηκε.

Νέος… Σαδίκ

Άριστος δημοσιοσχετίστας και έχοντας την εύνοια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κατάφερε το 2014 να εκλεγεί 1ος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Ροδόπης και 3ος σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδυασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γεώργιου Παυλίδη, αναλαμβάνοντας στην συνέχεια θέση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη έως και τις αρχές του 2017, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας ασκώντας δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ένα χρόνο μετά παραιτήθηκε και από μέλος της Ν.Δ., ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιάσμου, πετυχαίνοντας να εκλεγεί την Β’ Κυριακή με ποσοστό 66%, απέναντι στον κ.Κυριάκο Αμούτζα με 34%.

Το «αστέρι» του δημάρχου Ιάσμου άρχισε να φέγγει τότε μέσα στο χώρο της μειονότητας και ειδικά στους φανατικούς τουρκόφρονες που είδαν στο πρόσωπό του όχι απλά έναν επόμενο μουσουλμάνο βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τον νέο … Αχμέτ Σαδίκ. Έναν δυναμικό ηγέτη της μειονότητας, που θα υλοποιήσει αβίαστα την ατζέντα της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη.

Ταύρος εν υαλοπωλείω…

Ωστόσο, γρήγορα εμφανίστηκαν τα προβλήματα στις σχέσεις του με τους παράγοντες της μειονότητας και κυρίως με το προξενείο Κομοτηνής που επιδεινώθηκαν επί των ημερών του Μουράτ Ομέρογλου. Κάτι που οδήγησε στην καρατόμησή του από την λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Παρά την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ένας σύγχρονος μετριοπαθής πολιτικός, αποδείχθηκε πως ο βίος και η πολιτεία του δημάρχου Ιάσμου τον δείχνει διαιρετικό και διχαστικό, μη πετυχαίνοντας να διατηρήσει τις ισορροπίες όχι μόνο μέσα στη μειονότητα αλλά και στο σύνοικο στοιχείο του δήμου του, που αποτελείται από μεικτό πληθυσμό μουσουλμάνων και χριστιανών.

Εξαιτίας των έως σήμερα επιλογών του, και του εκρηκτικού του χαρακτήρα, και χωρίς σαφή πολιτικό προσανατολισμό, ο Μουμίν πέτυχε να αποτελεί πλέον «κόκκινο» πανί για τους σκληρούς τουρκόφρονες της μειονότητας, αλλά και να κινδυνεύει να χάσει την θέση του λόγω … «παράβασης καθήκοντος», μετά και την χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο δήμαρχος Ιάσμου απέλυσε μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας μάλιστα και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν.

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» έγραψε ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα, μη δίνοντας περισσότερες πληροφορίες ειδικά για την οργάνωση «ΕΥΡ-ΑΚΗ». Ο ίδιος για να δικαιολογήσει το «πογκρόμ» κατά του προσωπικού του δήμου του, δήλωσε στο Mega : «Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν. Έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της».

Μετά την έκταση που πήραν οι αποφάσεις του δημάρχου Ιάσμου παρενέβη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης την διερεύνηση τυχόν έκνομων ενεργειών του Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο πλέον να είναι η οριστική παύση του τελευταίου από τα καθήκοντά του, εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.