Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πτώση F-4 Phantom: Ώρα με την ώρα.... λιγοστεύουν οι ελπίδες - Φόβοι ότι οι δύο πιλότοι είναι νεκροί

Συντρίμμια και καύσιμα επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων του F...




Συντρίμμια και καύσιμα επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων του F-4 Phantom με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί στοιχεία που δεν είναι ενθαρρυντικά για την επιβίωση των δύο Ικάρων μας.

Οι ελπίδες λιγοστεύουν. Τα λεπτά κυλούν βασανιστικά για τις οικογένειες των δύο πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας που επέβαιναν στο μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου της Ηλείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν εντοπίσει στοιχεία στη θάλασσα που υποδηλώνουν πως οι ελπίδες για να βρεθούν σώοι ο Σμηναγός και ο Υποσμηναγός λιγοστεύουν.

Οι έρευνες ωστόσο των αρμόδιων Αρχών για το αεροσκάφος F-4E Phantom II που ανήκει στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού και εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σημάδι για αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει σε μια περιοχή περίπου 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατακόλου, όπου έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους και κηλίδες από τα καύσιμα, πιθανότατα του μαχητικού.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα είναι και ένα C-130. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα και τα νοσοκομεία της Πάτρας και του Πύργου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (30/01) όταν ο σχηματισμός δύο μαχητικών F-4 Phantom απογειώθηκε από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας», που σημαίνει πολύ χαμηλά ύψη.

Περίπου 8 μίλια δυτικά του Κατακόλου, ο επικεφαλής του σχηματισμού ενημέρωσε τον πως το ζευγάρι του είχε καταπέσει στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό και όλες τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να εντοπιστούν οι χειριστές του F-4 Phantom και το μαχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.