Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρισμός - Ύμνος του CNN για τη Σαμοθράκη: Παρθένο νησί, μια κρυφή όαση πρασίνου

«Ποιος χρειάζεται πολυτέλεια όταν υπάρχει ένα ρυάκι που ακούγεται σαν ''συμφωνία'' έξω από το παράθυρό σας;». Εγκωμιαστικό ...





«Ποιος χρειάζεται πολυτέλεια όταν υπάρχει ένα ρυάκι που ακούγεται σαν ''συμφωνία'' έξω από το παράθυρό σας;». Εγκωμιαστικό είναι το αφιέρωμα του CNN για τη Σαμοθράκη καθώς σε αυτό επισημαίνεται ότι το ελληνικό νησί είναι μία κρυφή όαση πρασίνου και παράλληλα προτείνονται στους ταξιδιώτες μέρη και πιάτα που αξίζει να δοκιμάσουν.



«Οι απόκρημνοι βράχοι δίνουν τη θέση τους σε πλαγιές με πλατάνια, βελανιδιές και κέδρου. Στο έδαφος του νησιού, από τα καθαρά νερά τριών ποταμών, ευδοκιμούν σπάνια και ενδημικά φυτά, ενώ τα ελαιόδεντρα και οι ηλιακοί συλλέκτες εκτείνονται κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής», αναφέρει το άρθρο-ύμνος για το ελληνικό νησί.

«Η Σαμοθράκη, η οποία κάποτε ήταν γνωστή στη αρχαιότητα για το θρησκευτικό της ιερό, σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους οικοτουρίστες», σχολιάζει το άρθρο περιγράφοντας ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία του νησιού που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.





Ένα νησί για «γερά πόδια»

Αφετηρία για την εξερεύνηση του νησιού, θα μπορούσαν να είναι τα Θέρμα (γνωστά επίσης και ως Λουτρά, ένα χωριό στα βόρεια της Σαμοθράκης, που απέχει12 χιλιόμετρα από τη Χώρα), όπου τα καταλύματα είναι απλά έτσι ώστε να εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον.

Τα φυσικά προτερήματα του νησιού επιβεβαιώνει στο αμερικανικό δίκτυο η Καλλιόπη Παρσελιά, επί 30 χρόνια ιδιοκτήτρια καταλύματος. «Η Σαμοθράκη είναι ένα διαφορετικό νησί», δηλώνει.

«Έχει καταπράσινα δάση, ποτάμια, ρυάκια, καταρράκτες και ο κόσμος έρχεται εδώ για να κάνει πεζοπορία στο βουνό και να κολυμπήσει στη θάλασσα. Είναι ένα παρθένο νησί», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι «για νέους ανθρώπους. Η Σαμοθράκη χρειάζεται γερά πόδια για περπάτημα».


Οι περισσότεροι από τους νέους που επισκέπτονται το νησί, επιλέγουν να μείνουν στο κάμπινγκ «Camping Varades», ακριβώς δίπλα στο κύμα.

Το σχετικό δημοσίευμα κάνει επίσης ειδική αναφορά στους εντυπωσιακούς καταρράκτες του νησιού.





«Σε όλη τη βόρεια Σαμοθράκη, καταρράκτες πέφτουν πάνω σε λείους βράχους σχηματίζοντας λίμνες και καταρράκτες ή αλλιώς βάθρες, Οι τρεις στον ποταμό Τσιβδογιάννη, λίγο έξω από τα Θέρμα, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμοι».

Στη συνέχεια, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στη βάθρα «Γεράνεια» συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να φορούν ειδικά παπούτσια πεζοπορίας για να φτάσουν μέχρι εκεί.

Σε ό,τι αφορά την κουζίνα του νησιού, το CΝΝ σχολιάζει ότι τα καλύτερα πιάτα είναι αυτά με κατσίκι, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν στην ενδοχώρα, σε οικογενειακά εστιατόρια μέσα σε καταπράσινα δάση.

Προτρέπει, μάλιστα, τους επισκέπτες να πιούν το ούζο ή τη μπύρα «Φονιάς» από την ζυθοποιία του νησιού. Εκτός από το κρέας, υπάρχουν εκπληκτικά θαλασσινά, όπως θα περίμενε κανείς από ένα ελληνικό νησί, υποστηρίζει ακόμη το CNN.

Για όσους λατρεύουν την ορειβασία, το αμερικανικό δίκτυο διευκρινίζει ότι υπάρχει και η διαδρομή από τα Θέρμα μέχρι την κορυφή του όρους Σάος.

Για όσους δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν πάντως, υπάρχουν τα θερμά λουτρά από τη βυζαντινή εποχή αλλά και πολλές παραλίες.

Ο «Κήπος», κοντά στην ανατολική ακτή, έχει όμορφα γαλαζωπά βότσαλα, ενώ η «Παχιά Άμμος» στα νότια είναι η μοναδική αμμώδης παραλία του νησιού. protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.