Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε στον πρεσβευτή της Σουηδίας για διαδήλωση κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί επειδή οι σουηδικές αρχές έδωσαν άδεια...

 



Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί επειδή οι σουηδικές αρχές έδωσαν άδεια για μια διαδήλωση, αύριο Σάββατο, κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.



Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στο υπουργείο, η Άγκυρα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταδίκασε την «προκλητική» κινητοποίηση που, όπως λέει, περιλαμβάνει το κάψιμο του Κορανίου. Το υπουργείο μετέφερε στον Σουηδό διπλωμάτη την «προσδοκία» της Τουρκίας να ανατραπεί η απόφαση με την οποία δόθηκε άδεια να γίνει η διαδήλωση.

Το υπουργείο είπε επίσης στον Σουηδό πρεσβευτή ότι η χορήγηση άδειας σε μια ξεχωριστή διαμαρτυρία που πρόκειται να γίνει επίσης αύριο από μια ομάδα «συμπαθούντων» προς το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) συνιστά παραβίαση των διμερών συμφωνιών.

Η Σουηδία και η Φινλανδία αναμένουν από την Τουρκία να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Στάφαν Χέρστρομ, ο Σουηδός πρεσβευτής στην Τουρκία, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή μια άλλη κινητοποίηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες κρέμασαν ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Σουηδία καταδίκασε το συμβάν, όμως η Άγκυρα λέει ότι θα πρέπει να λάβει μια σαφή θέση κατά της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.