Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανταρκτική: Μία Βρετανή λοχαγός έσπασε το ρεκόρ παραμονής σε πολική περιοχή, μόνη και χωρίς υποστήριξη

Μία αξιωματικός του βρετανικού στρατού, στην Ανταρκτική, η Πριτ Τσάντι, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σόλο και χωρίς υποστ...





Μία αξιωματικός του βρετανικού στρατού, στην Ανταρκτική, η Πριτ Τσάντι, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σόλο και χωρίς υποστήριξη αποστολή γυναίκας σε πολική περιοχή.

Η Preet Chandi, γνωστή και ως Polar Preet, (Πολική Πριτ) έγραψε για πρώτη φορά ιστορία πεζοπορώντας στον Νότιο Πόλο το 2021. Η ηλικίας 33 ετών αξιωματικός έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής 868 μίλια (1.397 χλμ.) σε όλη την Ανταρκτική σε θερμοκρασίες που έχουν φτάσει ως τους -50 C. Το προηγούμενο γυναικείο ρεκόρ ήταν 858 μίλια (1.381 km), και το είχε κάνει η Anja Blacha το 2020.

Ωστόσο, η Λοχαγός Chandi, από το Sinfin του Derby, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον αρχικό της στόχο που είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διασχίσει την Ανταρκτική μόνη και χωρίς υποστήριξη. Η Τσάντυ Πριτ ξεκίνησε από την είσοδο του Ηρακλή τον Νοέμβριο και ήλπιζε να φτάσει στον παγετώνα Reedy μέσα σε 75 ημέρες.

Ένα διαδικτυακό ιστολόγιο, το οποίο έχει διατηρήσει στην διάρκεια της πορείας της, ενημερώθηκε τελευταία φορά (χθες) την Πέμπτη. Σε αυτό ανέφερε ότι βρισκόταν περίπου 30 ναυτικά μίλια μακριά από το σημείο παραλαβής της και ότι ήταν «αρκετά αποσβολωμένη» επειδή έχασε το ρεκόρ διέλευσης.




Παρά το ακραίο κρύο και τους δυνατούς ανέμους, είπε ότι η διάθεσή της ήταν καλή, και αυτό το πέτυχε ακούγοντας ηχογραφημένα μηνύματα από φίλους και συγγενείς. Η Λοχαγός Chandi, είναι φυσιοθεραπεύτρια και εργάζεται σε μια περιφερειακή μονάδα αποκατάστασης στο Buckinghamshire. Η ίδια δήλωσε «Είμαι πολύ στενοχωρημένη που δεν έχω τον χρόνο να ολοκληρώσω τη διέλευση.

«Ξέρω ότι έχω κάνει ένα τεράστιο ταξίδι, απλά είναι δύσκολο όσο είμαι στον πάγο και ξέρω ότι δεν είναι και τόσο μακριά». Η νεαρή αξιωματικός έχει λάβει συγχαρητήρια από το Πανεπιστήμιο του Derby, το οποίο της απένειμε τιμητικό πτυχίο πέρυσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.