Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλανόλευκος τρόμος στα τουρκικά ΜΜΕ: «Μας έχουν ξεπεράσει οι Έλληνες - Πρέπει να πάρουμε μαχητικά»

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τις απειλές του Ερντογάν στην Ελλάδα με προσωπικές αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουν περάσει λ...





Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τις απειλές του Ερντογάν στην Ελλάδα με προσωπικές αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουν περάσει λίγες μέρες από τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, για τα F-16 και το «όχι» των ΗΠΑ.

Γι' αυτό τώρα ο τουρκικός Τύπος επανέρχεται στο θέμα των F-16, με δημοσιεύματα που μιλούν για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, αναλυτές θεωρούν ότι το μπλόκο της Αμερικής στην αγορά των F-16 εντάσσεται στο διπλωματικό παιχνίδι Τουρκίας – ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Θεωρείται, μάλιστα, σχεδόν σίγουρο ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν λάβει απόφαση για την πώληση F-16 στην Τουρκία πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα F-16

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, ο Ερντογάν βιάζεται και γι' αυτό στρέφεται στη Μεγάλη Βρετανία για τα εξοπλιστικά. Στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για τα εξοπλιστικά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter, κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, τρεις φρεγάτες και μεταγωγικά C-130, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, επικαλούμενος τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα μαχητικά για να μη βγάζουν οι Έλληνες γλώσσα», αναφέρουν.
Πρώτο θέμα οι απειλές του Ερντογάν στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για... γιουρούσι των Τούρκων, παίζουν ως πρώτο θέμα στα τουρκιά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται και στις εκλογές που «κλείδωσαν» για τις 14 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.