Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώην σύμβουλος Τραμπ: «Ας διαλύσουμε το ΝΑΤΟ και ας το ξαναφτιάξουμε χωρίς την Τουρκία»

Ο Τζον Μπόλτον επανέφερε την πρόταση - βόμβα που έχει κάνει για το ΝΑΤΟ με αφορμή το «βέτο» στην ένταξη της Σουηδίας. «Να το διαλύσουμε και...





Ο Τζον Μπόλτον επανέφερε την πρόταση - βόμβα που έχει κάνει για το ΝΑΤΟ με αφορμή το «βέτο» στην ένταξη της Σουηδίας. «Να το διαλύσουμε και να το επανιδρύσουμε χωρίς την Τουρκία». 

Πνέει τα μένεα με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο τουρκικός Τύπος, καθώς ο Αμερικανός επιμένει στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες «να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να επανιδρυθεί, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας».

Μιλώντας στον σουηδικό Τύπο, ο Μπόλτον αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά της η Sabah, αναφέρει ότι η «σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ αυξάνεται μέρα με την ημέρα» και χαρακτηρίζει «σκανδαλώδεις τις δηλώσεις του Τζον Μπόλτον».

Στη συνέντευξή που παραχώρησε στον σουηδικό Τύπο, ο Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία για την Τουρκία αποτελεί πρακτικά αιτία εξόδου από το ΝΑΤΟ, ενώ σχετικά με το βέτο που προβάλλει ο Ερντογάν στο αίτημα ένταξης της Σουηδίας, ανέφερε:

«Η Τουρκία μπορεί να επιλέξει αν θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ ή όχι. Διαφορετικά, μπορούμε να διαλύσουμε το ΝΑΤΟ και να το επανιδρύσουμε. Υπάρχουν τρόποι να λυθεί».
Δεύτερη προειδοποίηση μέσα σε λίγες μέρες για τρομοκρατικές επιθέσεις

Δεύτερο «καμπανάκι» μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη

Σε μια επικαιροποιημένη προειδοποίηση για την ασφάλεια, η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε πως «πιθανές επικείμενες επιθέσεις αντιποίνων από τρομοκράτες» μπορεί να πραγματοποιηθούν σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν Δυτικοί, ιδιαίτερα στις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπεϊογλού, Γαλατά, Ταξίμ και Ιστικλάλ.

Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες, προστίθεται στην προειδοποίηση.

Την Παρασκευή, πρεσβείες στην Άγκυρα, μεταξύ των οποίων εκείνες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια σχετικά με πιθανές επιθέσεις αντιποίνων εναντίον χώρων λατρείας, έπειτα από χωριστά περιστατικά στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία κατά τα οποία κάηκε το Κοράνι.

Το Σάββατο, η Τουρκία προειδοποίησε επίσης τους πολίτες της για «πιθανές ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις» στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.