Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αγκυρα κατηγορεί τον Πομπέο για μεροληψία υπέρ της Ελλάδας, στο βιβλίο του

ΑΓΚΥΡΑ. Πυρά κατά του Μάικ Πομπέο, με αφορμή τα όσα αναφέρει περί του προβληματικού χαρακτήρα των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας ο πρώην ΥΠΕΞ των Η...




ΑΓΚΥΡΑ. Πυρά κατά του Μάικ Πομπέο, με αφορμή τα όσα αναφέρει περί του προβληματικού χαρακτήρα των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο βιβλίο του «Never give an inch», εξαπέλυσε η Αγκυρα. Σε σημερινές δηλώσεις τους, τόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και ο Ιμπραΐμ Καλίν εκτοξεύουν βολές κατά του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού των ΗΠΑ, καταλογίζοντάς του πως «ομολόγησε» ότι οι ΗΠΑ μεροληπτούν υπέρ της Ελλάδας.

«Υπήρξε η συνάντηση του προέδρου μας με τον Πενς τετ α τετ πριν από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών. Κι ενώ εγώ και ο Πομπέο μαζί με άλλους συνεργάτες περιμέναμε σε κάποιο άλλο γραφείο, είδαμε πως ο Πομπέο ενοχλήθηκε γιατί η συνάντηση είχε μεγαλύτερη διάρκεια και υπήρξαν αιτήματα όπως “να πάμε μέσα τώρα”. Κι εγώ του είπα ο ένας είναι πρόεδρος και ο άλλο αντιπρόεδρος. Όταν μας χρειαστούν, θα μας καλέσουν. Και του είπα ότι από την άποψη ευγένειας αλλά και πρωτοκόλλου δεν θα είναι σωστό να μπούμε μέσα και τον προειδοποίησα», τόνισε σε δήλωσή του σήμερα ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε: «Tώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί ενοχλήθηκε.»

Ο Τσαβούσογλου αφού κατηγόρησε τον Πομπέο για υποκίνηση του πραξικοπήματος που είχε γίνει στην Τουρκία και απογοήτευση με την αποτροπή αυτού, στη συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Aυτοί ηταν που χάλασαν τις ισορροπίες στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο. Κι ο ίδιος, επειδή στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος, θέλει την υποστήριξη του ελληνικού λόμπι και γι αυτό τα γράφει αυτά.Ο ίδιος μου είπε πως θέλει να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, πως θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο και πως θα ήθελε να με συναντήσει εκεί. Και η δική μου απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν ενοχλούμαστε από την επίσκεψη στο Πατριαρχείο, αλλά όποιος θέλει να με συναντήσει μπορεί να έρθει στην Αγκυρα και να με δει και δεν θα πάω στα πόδια του στην Κωνσταντινούπολη».

«Σε όσα αναφέρονται υπάρχουν αναληθείς πληροφορίες, υπερβολές και δείχνει πως ήταν τόσο ανέντιμοι και διπρόσωποι. Με αυτό το άτομο αναγκαστήκαμε μαζί του να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη των σχέσεων. Είδαμε πόσο ανειλικρινής και διπρόσωπος είναι. Νομίζω ο πως έγραψε αυτό το βιβλίο για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία. Ετσι πιστεύω.»

Βολές κατά Πομπέο από Καλίν

«Στο βιβλίο αναφέρει πως είναι περήφανος για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα και πως από την εποχή του Κίσινγκερ κανένας δεν στήριξε τόσο πολύ την Ελλάδα. Άρα οι ΗΠΑ δεν τηρούν αμερόληπτη στάση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Γνωρίζαμε πως οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα και τη στηρίζουν αλλά αυτό το ομολόγησε και το καταγράφουμε. Το χειρότερο από όλα είναι έδειξε πως ενώ μιλάει για ειρήνη στο Αιγαίο προκαλεί ένταση μεταξύ των δυο συμμάχων όταν στηρίζει ξεκάθαρα μόνο την Ελλάδα . Και σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν στη στάση της αυτή δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Σε ορισμένα θέματα να πούμε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το βαθύ κράτος, την πολιτική που ξεκίνησε ο Ομπάμα και τη συνέχισε ο Τραμπ, τώρα το κάνει και η κυβέρνηση Μπαιντεν. Μετά οι άνθρωποι μας ρωτούν “ποιος ο λόγος της έντασης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ”. Η ομολογία του Πομπέο δείχνει πως το ζήτημα δεν είμαστε εμείς αλλά οι ΗΠΑ», ανέφερε με τη σειρά του ο Καλίν.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.