Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Παράρτημα της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη κατασκοπεύει το Ισραήλ για όφελος του Ιράν»

Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που εκδόθηκε από το Κέντρο Δημοσίων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ (JCPA), τη Δευτέρα, η Χαμάς έχει ξεκι...





Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που εκδόθηκε από το Κέντρο Δημοσίων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ (JCPA), τη Δευτέρα, η Χαμάς έχει ξεκινήσει «επιχειρήσεις κατασκοπείας πληρεξουσίου» υπέρ των ιρανικών μυστικών πληροφοριών, από τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα από την πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε πολλές πηγές, ανέφερε ότι το σκέλος εξωτερικών πληροφοριών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη συλλέγει πληροφορίες για Εβραίους ιρανικής καταγωγής που ζουν αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις κατασκοπείας που πραγματοποιεί η Χαμάς ως πληρεξούσιος υπέρ του Ιράν, πραγματοποιούνται με αντάλλαγμα τεράστιων χρηματικών ποσών.

Επισήμανε ότι ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν αποκαλύψει στο παρελθόν λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένες από τις δραστηριότητες αυτού του κλάδου στον τομέα των πληροφοριών, εκτός από τη διεύθυνση και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που στοχεύουν το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Οι πληροφορίες που κατείχε το Ισραήλ αφορούσαν επιχειρήσεις κατασκοπείας και συλλογής πληροφοριών πληρεξουσίων που σχετίζονται με το Ισραήλ, προς όφελος των ιρανικών πληροφοριών.

Οι πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών υποδηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις κατασκοπείας που πραγματοποιεί η Χαμάς ως πληρεξούσιος (δηλαδή τρίτος υπέρ άλλου), πραγματοποιούνται με αντάλλαγμα τεράστιων χρηματικών ποσών.

Όσον αφορά τον μηχανισμό εργασίας το δημοσίευμα ανέφερε ότι το γραφείο της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη περιέχει μια ειδική αίθουσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, στην οποία εργάζονται μέλη του κινήματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρατήθηκαν στις ισραηλινές φυλακές και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόσθεσε, «μιλούν άπταιστα εβραϊκά και εργάζονται μαζί με την ομάδα της μονάδας Διαδικτύου του Κινήματος και στη συνέχεια αρχίζουν να παρακολουθούν δίκτυα επικοινωνιών, τηλεφωνικές επικοινωνίες του ισραηλινού στρατού και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προτού παραδοθούν οι πληροφορίες που συλλέγονται στην ιρανική υπηρεσία πληροφοριών».

Οι αποστολές πληροφοριών που αναλαμβάνει αυτό το τμήμα δεν περιορίζονται σε αυτούς τους στόχους, αλλά επικεντρώνονται επίσης σε Εβραίους ιρανικής καταγωγής που μετανάστευσαν και έζησαν στο Ισραήλ, καθώς η μονάδα Διαδικτύου παρακολουθεί τις σελίδες και τα κανάλια τους σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την πολιτική τους συνεργασίες, διευθύνσεις κατοικίας και αριθμούς τηλεφώνου.

Εκπρόσωπος της Χαμάς θεώρησε ότι αυτό που λέει ο εβραϊκός Τύπος είναι μια μορφή υποκίνησης κατά του κινήματος και των ηγετών του, τονίζοντας τη δύναμη των σχέσεων μεταξύ του κινήματος και της Άγκυρας.

Αυτές οι αποστολές στοχεύουν στη συλλογή περιεκτικών πληροφοριών για Εβραίους ιρανικής καταγωγής. Με στόχο να σταλεί στην ιρανική υπηρεσία πληροφοριών για διαλογή και στη συνέχεια να επιλέξει αυτούς που είναι κατάλληλοι για στρατολόγηση στις τάξεις της.

Η έκθεση σημειώνει ότι τον Ιανουάριο του 2022, η Ισραηλινή Υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας/ Shin Bet, πέτυχε να αποκαλύψει ένα ιρανικό κατασκοπευτικό δίκτυο που προσπάθησε να στρατολογήσει 5 Ισραηλινούς πολίτες ιρανικής καταγωγής μέσω του Facebook.

Η κυψέλη περιελάμβανε 4 γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι διατηρούσαν συνεχείς σχέσεις με μια ιρανική υπηρεσία πληροφοριών, έως ότου η Shin Bet σταμάτησε τη δραστηριότητά τους και απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον τους.

Αμφίβολη, (όπως πάντα) η στάση του τουρκικού κράτους

Επισήμανε ότι αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε μια στιγμή που το Ισραήλ είχε δεσμευτεί στους Τούρκους να μην στοχοποιήσουν μέλη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος, παρά τη συμμετοχή τους σε εχθρικές δραστηριότητες, τις οποίες η έκθεση χαρακτήρισε «τρομοκρατικές».

Η έκθεση υπενθύμισε την άρνηση, τον Ιανουάριο, των κατηγοριών του εκπροσώπου της Χαμάς στον ισραηλινό Τύπο ότι οι τουρκικές αρχές περιόρισαν τις μετακινήσεις των ηγετών του κινήματος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας θεώρησε ότι αυτό που λέει ο εβραϊκός Τύπος είναι ένα είδος υποκίνησης κατά του κινήματος και των ηγετών του, τονίζοντας τη δύναμη των σχέσεων μεταξύ του κινήματος και της Άγκυρας.

Η έκθεση που εκδόθηκε από το Κέντρο, το οποίο είναι ένα από τα κέντρα σκέψης και υποστήριξης για τη λήψη αποφάσεων στο Ισραήλ, πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος του κινήματος μπορεί να έχει δίκιο και ότι αυτές οι σχέσεις φαίνεται να είναι ήδη ισχυρές.

Με την άδεια της Τουρκίας…

Διότι οι ηγέτες της Χαμάς και οι οικογένειές τους ζουν μόνιμα στην Τουρκία και κάποιοι από αυτούς απέκτησαν τουρκικά διαβατήρια.

Η έκθεση απαριθμεί ορισμένα άλλα στοιχεία για τη δύναμη των σχέσεων, όπως η ίδρυση εταιρειών που ανήκουν σε στελέχη του κινήματος στην Τουρκία και η μεταφορά μελών της οικογένειας εκεί κ.λπ.

Διευκρινίζει ότι το τμήμα πληροφοριών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς λειτουργεί χωρίς εμπόδια από την Κωνσταντινούπολη και με την έγκριση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, παρά τις μόνιμες διαμαρτυρίες του Ισραήλ.

Το δημοσίευμα επικαλέστηκε αξιωματούχους ασφαλείας στο Ισραήλ να λένε: «Η Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με επικεφαλής τον Χακάν Φιντάν, παρακολουθεί επαγγελματικά τα τεκταινόμενα και έχει ακριβείς πληροφορίες για όλα όσα συμβαίνουν στα γραφεία του παραρτήματος των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη».

Ωστόσο, ανέφερε ότι το θέμα έχει πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει το κίνημα, το φιλοξενεί σε τουρκικό έδαφος και του χορηγεί μάλιστα τουρκική υπηκοότητα, και επιπλέον οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν τους κουνάνε το δάχτυλο.

Η έκθεση καταλήγει λέγοντας ότι «αν και η Χαμάς έχει βρει μόνιμο καταφύγιο στην Τουρκία, η προηγούμενη ισραηλινή κυβέρνηση επανέλαβε τις σχέσεις μαζί της μετά από μια κρίση στις σχέσεις που διήρκεσε αρκετά χρόνια, και είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πώς η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις».
--
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.