Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξω φρενών οι τούρκοι... «Έκαψε το κοράνι μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Στοκχόλμη» ο Δανο-Σουηδός πολιτικός Ράσμους Παλούνταν

Νέο λάδι έπεσε στη φωτιά των σχέσεων Σουηδίας – Τουρκίας μετά το νέο κάψιμο του Κορανίου σήμερα (21.1.2023) από τον ακροδεξιό πολιτικό Ράσμο...






Νέο λάδι έπεσε στη φωτιά των σχέσεων Σουηδίας – Τουρκίας μετά το νέο κάψιμο του Κορανίου σήμερα (21.1.2023) από τον ακροδεξιό πολιτικό Ράσμους Παλουντάν και οι δυο χώρες είναι για τα καλά στα μαχαίρια.

Διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Στοκχόλμη κατά της Τουρκίας και της προσπάθειας της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του κάψιμου ενός αντιγράφου του Κορανίου, αύξησαν απότομα την ένταση με την Τουρκία, την ώρα που η σκανδιναβική χώρα χρειάζεται την υποστήριξη της Άγκυρας για να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Δείτε την είδηση όπως την μεταφέρει από την πρωτεύουσα της Σουηδίας η τουρκική Μιλλιέτ

Ο ακροδεξιός Δανο-Σουηδός πολιτικός Ράσμους Παλούνταν καίγοντας το κοράνι, επανέλαβε σήμερα μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Στοκχόλμη μία ενέργεια που θα προκαλέσει οργή . Κατά τη διάρκεια της ενέργειας αυτής η σουηδική αστυνομία είχε πάρει μέτρα και φάνηκε ότι δεν επενέβη.

Ο Ράσμους Παλούνταν – ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Στραμ Κουρς με δήλωση που έκανε χθες ανέφερε πως η σουηδική αστυνομία του παρείχε άδεια για αυτή του τη δράση και μέσω του λογαριασμού του κάλεσε τον κόσμο να μετάσχει σε αυτήν.

Ο Παλούνταν στις 15:00 ωρα Τουρκίας σε ένα χώρο που βρίσκεται μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Στοκχόλμη, υπό αστυνομικά μέτρα, κρατώντας έναν αναπτήρα μίλησε επί μακρόν.

Ακολούθως έβαλε φωτιά στο κοράνι και συνέχισε να μιλά κρατώντας το κοράνι που καιγόταν. Φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια της ενέργειας του, η αστυνομία της Σουηδίας δεν επενέβη.

Νωρίτερα ανακοίνωση σχετικά με την παροχή άδειας για κάψιμο του κορανίου, είχε εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο και ότι αποτελεί ένα έγκλημα μίσους.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής : “Αναθεματίζουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο την άθλια επίθεση που παρά τις προειδοποιήσεις της χώρας μας, έγινε σήμερα 21 Ιανουαρίου στο ιερό μας βιβλίο το κοράνι. Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε με το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης, να παρέχεται άδεια σε αυτήν την προβοκατόρικη και ισλαμοφοβική ενέργεια, που προσβάλλει τις αξίες μας και στοχοποιεί τους μουσουλμάνους. Διότι πρόκειται για έγκλημα μίσους. Αυτή η άθλια πράξη αποτελεί μία ακόμα ένδειξη του ανησυχητικό επιπέδου που έχουν φτάσει στην Ευρώπη η ισλαμοφοβία και τα ρατσιστικά ρεύματα στην Ευρώπη. Καλούμε τις σουηδικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστών αυτού του εγκλήματος μίσος και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα μαζί με άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς κατά της ισλαμοφοβίας”

https://www.milliyet.com.tr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.