Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράν χαιρετίζει την προσέγγιση Συρίας-Τουρκίας και θα κάνει ό,τι καλύτερο για τη συμφιλίωσή τους

  Το Ιράν χαιρετίζει την τουρκοσυριακή προσέγγιση και εκφράζει την ετοιμότητά του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη συμφιλίωση μεταξύ τω...

 



Το Ιράν χαιρετίζει την τουρκοσυριακή προσέγγιση και εκφράζει την ετοιμότητά του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιρ-Αμπντολαχιάν.

Αυτό έγινε σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην Άγκυρα, καθώς συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η επίσκεψη έρχεται εβδομάδες μετά τη συνάντηση ορόσημο που συγκέντρωσε τους υπουργούς Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας με τον Ρώσο ομόλογό τους στη Μόσχα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, οι Υπουργοί Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011.

Ο Αμιρ-Αμπντολαχιάν τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου ότι η χώρα του είναι «πολύ ικανοποιημένη με τον μετασχηματισμό των δεσμών μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού».

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε θετική εξέλιξη μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού θα ωφελήσει την περιοχή μας και τις χώρες μας», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τη σημασία του Ιράν στην τουρκοσυριακή προσέγγιση.

Πριν μεταβεί στην Τουρκία, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στις 17 Ιανουαρίου, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε αμοιβαία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.