Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απέτυχαν οι σύμμαχοι του Κιέβου να συμφωνήσουν στην αποστολή αρμάτων μάχης - Έκκληση Ζελένσκι

     Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, θα πρέπει να αποφασίσου...

    


Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μία ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.


«Πρόκειται για μια κυρίαρχη απόφαση από ένα κυρίαρχο κράτος, όπως είναι η Γερμανία» είπε ο Μπάουερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα. Πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να συζητηθεί η παράδοση και άλλων οπλικών συστημάτων που ζητά η Ουκρανία. «Το να δωρίσουμε τώρα πυρομαχικά κοστίζει χρήματα αλλά το κόστος για όλους μας θα είναι υψηλότερο αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία… Πρέπει να δούμε σοβαρά τι ζητά η Ουκρανία και, αν είναι εφικτό, να τους δώσουμε αυτά που ζητούν», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «εγκαίρως».

Ο Μπάουερ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Μόσχα, καθώς «δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κανένας από τους στρατηγικούς στόχους της».

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την αποτυχία των συμμάχων του Κιέβου να συμφωνήσουν στην αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση», παρά μόνο η αποστολή βαρέων αρμάτων από τη Δύση στη χώρα του.

«Ναι, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για τον εφοδιασμό με σύγχρονα άρματα, όμως καθημερινά καθιστούμε προφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο η λήψη μιας απόφασης για τα άρματα» ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο, νυχτερινό διάγγελμά του.

«Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν! Με άρματα ή χωρίς αυτά. Αλλά κάθε άρμα από το Ράμσταϊν σημαίνει ζωές Ουκρανών που θα σωθούν» έγραψε εξάλλου στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεσουκ.

Την ίδια ώρα, βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter δείχνουν υποστηρικτές της Ουκρανίας, «ντυμένους» με τα χρώματα της σημαίας της χώρας, να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της γερμανικής καγκελαρίας, με συνθήματα υπέρ της αποστολής αρμάτων μάχης Leopard στο Κίεβο!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.