Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ: Προειδοποιούν για αναταραχή στο μνημόσυνο Γρίβα και πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού

   Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Το μνημόσυνο θα γί...

  



Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιούν οι Σύνδεσμοι «υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία ταραχής κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με πληροφορίες των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α., κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή της Κυριακής 22 Ιανουαρίου2023 στον χώρο του κρησφύγετου και του τάφου του στη Λεμεσό υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία αναταραχής, ενώ πριν από το μνημόσυνο υπάρχει πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού.

Οι αγωνιστές καταγγέλλουν και μεταδίδουν τις πληροφορίες και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα δέοντα και να επαγρυπνούν προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών από τέτοιου είδους επιδιώξεις.

Δεν είναι νοητό οι αγωνιστές να πορευθούν στην επιμνημόσυνη τελετή με ρόπαλα για να αντιμετωπίσουν τα υποκινούμενα όργανα που όσο κι αν προσπάθησαν τόσα χρόνια δεν κατόρθωσαν να παρεμβληθούν στον δημόσιο βίο.

Είναι οφειλή των αρμοδίων να μεριμνήσουν για την πρόληψη παρεκτροπών εν τη γενέσει τους και τη διαφύλαξη της ηρεμίας σε ώρες που ο εχθρός και οι χρόνιοι συνεργοί του ετοιμάζονται να κτυπήσουν συνωμοτικά τις κινήσεις απελευθέρωσης. Αλλά και οι αγωνιστές, και βέβαια ο Λαός, οφείλουν να επαγρυπνούν για την αποτροπή διχαστικών αφορμών που επιδιώκονται συνωμοτικά από εισαγόμενα τυχοδιωκτικά μυαλά και σκοτεινές παραπολιτικές δραστηριότητες.

Ας έχουμε δε υπ’ όψιν ότι αν αντιδρούσαμε το 1958 δεν θα πέφταμε στην παγίδα της Ζυρίχης, δεν θα μας προλάβαιναν τα γεγονότα των Χριστουγέννων του 1963, δεν θα μας σκλάβωναν οι επιδρομείς του Ετζεβίτ το 1974, δεν θα μας εξέπλητταν οι ψευδοκρατικές απόπειρες του δαιμόνιου Ντενκτάς το 1983».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.