Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρεμλίνο: Τι συζήτησε ο Πούτιν με τον Ερντογάν

   Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Συζη...

  

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών δεσμών, κυρίως στον ενεργειακό τομέα.

Στρατηγικά Κοινά Έργα

Σημειώθηκε η προτεραιότητα που έχει η υλοποίηση τόσο στρατηγικά σημαντικών κοινών έργων όπως η δημιουργία περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, όσο και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

Καταστροφικός ο ρόλος των δυτικών χωρών

Έγινε αναφορά στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Από τη ρωσική πλευρά, τονίζεται ο καταστροφικός ρόλος των δυτικών κρατών, αντλώντας το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, παρέχοντάς του επιχειρησιακές πληροφορίες και προσδιορισμό στόχων.

Διάλογος μόνο με την παραδοχή της απώλειας ουκρανικών εδαφών

Υπό το πρίσμα της ετοιμότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τουρκική μεσολάβηση για την πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε το άνοιγμα της Ρωσίας σε σοβαρό διάλογο, υπό τον όρο ότι οι αρχές του Κιέβου συμμορφωθούν με τα γνωστά και επανειλημμένα διατυπωμένα αιτήματα και θα λάβουν υπόψη νέες εδαφικές πραγματικότητες.

Άρση του εμπάργκο των ρωσικών εξαγωγών

Τονίστηκε ότι κατά την εξέταση της ισχύος των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης της 22ας Ιουλίου 2022 για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών και την απεμπλοκή των προμηθειών τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία, ήταν αναγκαία η ενσυνείδητη ολοκληρωμένη προσέγγιση, από την οποία συνεπάγεται η άρση όλων των φραγμών στις ρωσικές εξαγωγές.

Προσοχή στη συριακή διευθέτηση

Δόθηκε προσοχή στις προοπτικές για τη συριακή διευθέτηση.

Θετική αξιολόγηση, επίσης δόθηκε, στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2022 με τη συμμετοχή των αρχηγών των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας. (Εκεί που ανακοινώθηκε από κοινού πως το PKK/YPG είναι πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ)

Εκφράστηκε η ελπίδα ότι η ανάπτυξη επαφών σε μια τέτοια τριμερή μορφή θα συμβάλει στη θεμελιώδη βελτίωση της κατάστασης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της εδαφικής της ακεραιότητας, της επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων και των καθηκόντων καταπολέμησης διεθνών τρομοκρατικών δομών.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.