Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάχη έξω από την Κω με τούρκους που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού! Ευθείες βολές από τους δικούς μας!

  Τουλάχιστον 40 μετανάστες αποβίβασαν το βράδυ της Τρίτης σε ακτές της Κω δύο ταχύπλοα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό έπειτα α...

 



Τουλάχιστον 40 μετανάστες αποβίβασαν το βράδυ της Τρίτης σε ακτές της Κω δύο ταχύπλοα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό έπειτα από καταδίωξη, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που φέρονται ως οι διακινητές.

«Βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, με τη συνδρομή εποχούμενης ομάδας του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), εντόπισαν ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, και να αποβιβάζει είκοσι περίπου αλλοδαπούς, στις ακτές θαλάσσιας περιοχής “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

«Επίσης, βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς την παραθαλάσσια περιοχή “ΠΡΟΦΗΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑ” ν. Κω, όπου και αποβίβασε είκοσι περίπου αλλοδαπούς.

Μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Κατά την προσέγγιση, οι δύο επιβαίνοντες πήδηξαν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν όμως από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνελήφθησαν, φερόμενοι ως διακινητές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν στην στεριά έξι από τους αποβιβασθέντες αλλοδαπούς και στη συνέχεια εντοπίστηκαν εντός λεωφορείου ΚΤΕΛ ακόμη 37 άτομα. Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα δύο ταχύπλοα σκάφη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.