Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παρέμβαση της AHEPA δια του Ύπατου Προέδρου της αναφορικά με τα F-16 στην τουρκία!

Ο Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Τζίμη Κόκοτας απέστειλε δήλωση στα μέλη του Κογκρέσου και στα μέλη και τους φίλους της ΑΗΕΡΑ σχετικά με την π...





Ο Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Τζίμη Κόκοτας απέστειλε δήλωση στα μέλη του Κογκρέσου και στα μέλη και τους φίλους της ΑΗΕΡΑ σχετικά με την πρόθεση του Μπάιντεν να παραχωρήσει F16 στη Τουρκία.

Η AHEPA αντιτίθεται στο σχέδιο της διοίκησης για πώληση F-16 στην Τουρκία "Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία είναι απαράδεκτο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δικαιολογημένα και νόμιμα κυρώσεις στην Τουρκία αφού αγόρασε ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, κάτι που παραβιάζει ευθέως την αμερικανική νομοθεσία. Πρέπει να υπενθυμιστεί στην κυβέρνηση ότι, υπό το καθεστώς Ερντογάν, η Τουρκία έχει συντάξει μια ιστορία προκλητικών ενεργειών και εμπρηστικής ρητορικής που απευθύνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μαζί με τους συμμάχους των ΗΠΑ και τους στρατηγικούς εταίρους στην περιοχή.

Η Τουρκία παραβιάζει τον νόμο των ΗΠΑ κάθε φορά που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας με αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής, όπως έκανε 11.000 φορές μόνο το 2022. Η Τουρκία συνεργάζεται και υποστηρίζει οντότητες που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι μερικοί από τους πιο κακοήθεις παράγοντες στον κόσμο, ενώ έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αρνησικυρίας τους ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μορφή αναβάθμισης όπλων στον στόλο F-16 της Τουρκίας που μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, οι αβυσσαλέες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, η δημοσιογραφική λογοκρισία και η δημοκρατική καταστολή παραμένουν από τις χειρότερες στον κόσμο.

Επικροτούμε τη δικομματική κατακραυγή από μέλη του Κογκρέσου ως απάντηση στο προτεινόμενο αίτημα της κυβέρνησης. Όπως αποδείχθηκε προηγουμένως, θα συνεργαστούμε με οργανισμούς με ομοϊδεάτες και με τους πρωταθλητές μας στο Κογκρέσο για να αντιμετωπίσουμε το ανησυχητικό αίτημα του Προέδρου Μπάιντεν καθώς προσπαθούμε να προωθήσουμε το σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και την παγκόσμια τάξη."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.